Rema: – Over 80 konkurrenter har ulovlig søndagsåpent

Torgeir Kroken i Samfo t.v. sammen med Ingvill Størksen fra Virke og Geir Inge Stokke fra COOP. Stokke er ikke fornøyd med Rema 1000s praktisering av nåværende regelverk. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Torgeir Kroken i Samfo t.v. sammen med Ingvill Størksen fra Virke og Geir Inge Stokke fra COOP. Stokke er ikke fornøyd med Rema 1000s praktisering av nåværende regelverk. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) innkalte til hastemøte med de største dagligvareaktørene fredag. Rema 1000 gikk til møtet med en undersøkelse som de hevder viser at 80 butikker i Norgesgruppen fremdeles bryter loven.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Søndag gikk vi til Norgesgruppen og fant over 80 butikker med ulovlig søndagsåpent. Det dreier seg om for store arealer, særlig i Joker-kjeden, og dette er etter at Norgesgruppen har sagt at de skal holde seg til loven. Så praksis her er veldig annerledes enn det lovteksten sier. Og det kan ikke vi sitte og se på lenger, sier kommunikasjonsdirektør Mette Fossum Beyer i Rema 1000 til NTB før møtet.

Det er nettopp loven om åpningstider på søndager som er årsaken til at kulturministeren hasteinnkalte til møte med Rema 1000, Coop og Norgesgruppen.

Bakgrunn: Helleland holder hastemøte om søndagsåpent

Avviser antall

Norgesgruppens konsernsjef Tommy Korneliussen avviser opplysningene fra Rema 1000.

– Det tallet kjenner jeg ikke i det hele tatt. Rema har også tidligere kastet frem påstander om våre butikker, men dette er noe vi har kontroll på selv. Vi har engasjert et eksternt firma som i går var ute i alle våre Joker-butikker og sjekket at de har fulgt opp, og den rapporten har jeg med meg i veska. Det viser en håndfull butikker som ikke gjorde dette, og de vil bli stengt eller avviklet fra Joker-kjeden, sier han til NTB.

Les også: KrF krever svar om søndagsåpent

Kritikk mot Rema

Konsernsjef Geir Inge Stokke i Coop håper på en klar melding fra statsråden om at lovverket skal følges, og at en plastteip som sperring i butikklokalet ikke holder for å avgrense lokalet. (noe flere Rema-butikker har benyttet seg av).

– I loven står det helt klart at det skal være fysiske vegger. En plastteip er ikke en fysisk vegg, konstaterer han.

Stokke sier at også Coop er opptatt av at alle skal følge loven.

– Fra Norgesgruppen har vi fått et klart svar om at de skal rydde opp i sine butikker, men vi føler ikke at vi har fått det samme klare svaret fra Rema 1000, sier han til NTB.

Les også: Ekspert: – Reitan virker desperat

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus