Meny

FBI snart ferdig med Clinton-etterforskning

Hillary Clinton etterforskes av FBI samtidig som hun forsøker å bli USAs neste president. Foto: Lucy Nicholson (Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FBI har avhørt flere av Hillary Clinton nærmeste medarbeidere og opplyser at de snart er ferdig med etterforskningen av den tidligere utenriksministerens bruk av en privat epostserver.

Avhørene av blant andre Clintons langvarige medarbeider Huma Abedin bekreftes av FBI overfor TV-kanalen CNN. De markerer et betydelig skritt fremover i granskingen av epostsaken rundt den demokratiske presidentkandidaten.

Clintons overleverte epostserveren og en minnepinne til det føderale politiet i fjor høst. CNN får opplyst at etterforskningen nærmer seg slutten, og så langt er det ikke funnet bevis på at hun med overlegg har brutt loven.

Les også: Clintons epost-hjelper får immunitet

Clinton var USAs utenriksminister fra 2009 til 2013, og i denne perioden brukte hun den private epostserveren til offisielle oppgaver, noe som er i strid med regelverket. Serveren inneholdt hemmeligstemplede dokumenter, men Clinton har selv understreket at disse epostene ble hemmeligstemplet først etter hennes tid som minister.

Bryan Pagliano, som jobbet for Clintons presidentvalgkamp i 2008 – og året etter satte opp den private epostserveren hjemme hos Clinton – står også på listen over personer FBI skal snakke med, ifølge CNN.

Les også: Clintons private epost inneholdt gradert materiale

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus