Trump vil samle Republikanerne

Donald Trump vinker til støttespillere i Trump Tower i New York etter at rivalen Ted Cruz trakk seg fra kampen om å bli Republikanernes presidentkandidat. Foto: Lucas Jackson / Reuters / NTB scanpix
Donald Trump vinker til støttespillere i Trump Tower i New York etter at rivalen Ted Cruz trakk seg fra kampen om å bli Republikanernes presidentkandidat. Foto: Lucas Jackson / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Donald Trump lover å samle Det republikanske partiet etter en opprivende nominasjonskamp som nå ser ut til å være over.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Guvernør John Kasich ventes å kaste inn håndkleet onsdag, og da har ikke Trump flere utfordrere igjen i kampen om å bli partiets presidentkandidat.

– Nå skal vi samle partiet, lovet Trump i et intervju med TV-stasjonen Fox News allerede før det ble klart at Kasich var ute av dansen.

Kampen om å bli Republikanernes kandidat i presidentvalget til høsten har vært både opprivende og historisk. Trump har seiret i delstat etter delstat, tross stor motstand i partiets ledelse. Mange toneangivende partiveteraner er innbitte motstandere av den kontroversielle eiendomsmilliardæren.

Les også: Kasich kaster inn håndkleet

Likevel mener 69-åringen at han nå vil klare å lege sårene som har oppstått – eller i alle fall mange av dem.

– Jeg er overbevist om at jeg kan samle mye av partiet. Noe av det vil jeg ikke ha, sa han i et intervju med TV-stasjonen NBC onsdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Trump er også overbevist om at han kan slå Hillary Clinton, som etter all sannsynlighet blir Demokratenes kandidat, i presidentvalget. Enn så lenge har hun et betydelig forsprang på meningsmålingene.

Både Kasich og senator Ted Cruz trakk seg fra valgkampen etter å ha gjort det dårlig i Republikanernes nominasjonsvalg i delstaten Indiana.

Les også:

Trump med cruzkontroll på nominasjonen

Obama harselerte med Trump i avskjeden