Stortinget presset Solberg om ledighetstiltak

Se video fra Stortinget her.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Opposisjonen på Stortinget etterlyser konkrete tiltak fra statsminister Erna Solberg (H) mot arbeidsledighet, særlig blant de unge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– I skyggen av den oljerelaterte arbeidsledigheten ser vi økende ungdomsledighet, unge som ikke har gjennomført videregående opplæring. Dette er ikke ledige ingeniører eller fagarbeidere. Det er ungdom som aldri har jobbet i oljenæringen, sa Ap-leder Jonas Gahr Støre.

Han påpeker at 72.000 under 30 verken er i jobb eller under utdanning, og spurte om regjeringen vil satse sterkere på lønnstilskudd.

Kristelig Folkeparti tok opp lærlingtilskuddet som et viktig tiltak og ville vite om en satsing her ville være en del av revidert nasjonalbudsjett, som legges fram i neste uke

Jeg kommer ikke til å svare på spørsmål om hva vi vil legge fram i revidert nasjonalbudsjett i neste uke, svarte Solberg.

Hun viste til at andelen ledige er den samme nå som da regjeringen la fram sitt budsjett i høst, til tross for at den økonomiske situasjonen er blitt vanskeligere.

– Det er for mange som er ledige. Men det er sånn at den økonomiske politikken bidrar til at andelen ledige ikke øker, og det bør vi være glad for, sa hun.

Les også:

Nordkoreanske soldater spionerte på Solberg

Listhaug reagerer på hets mot Hussaini

Tajik roser Jensen for klar tale