Meny

Ap støtter ikke regjeringens innstrammingsforslag

Jonas Gahr Støre. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ap sier de ikke vil støtte regjeringens forslag til innstramninger i kravene til familiegjenforening, melder VG.

Forslaget om tre års arbeid eller utdanning for å få familien til Norge, samt et strengt inntektskrav, kan dermed bli nedstemt i Stortinget.

– Vi hører på FNs høykommissær for flyktninger, som sier at splitting av familier hemmer integrering. Derfor avviser vi dette forslaget, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre til avisa.

Les også: Listhaug: – Blant de strengeste regelverkene i Europa

Statsminister Erna Solberg (H) og innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) vil ha Stortinget med på en kraftig innstramming av reglene for familiegjenforening.

Listhaug har tidligere begrunnet dette med at innstramninger i retten til familiegjenforening kan føre til lavere tilstrømming av mennesker til Norge.

Les også: Arbeiderpartiet med klare krav til Listhaugs nye asylforslag

I lovforslaget om innstramninger i utlendingsloven, foreslo regjeringen minimum tre års arbeid eller utdanning før personer som får opphold i Norge, kan søke familiegjenforening. I tillegg stilte de et inntektskrav på over 300 000 kroner.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus