Listhaug: Uakseptabelt å invitere personer som undergraver norske verdier

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug sier til Aftenposten at hun mener det er uakseptabelt at religiøse organisasjoner i Norge inviterer personer som undergraver norske verdier. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug sier til Aftenposten at hun mener det er uakseptabelt at religiøse organisasjoner i Norge inviterer personer som undergraver norske verdier. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Justisdepartementet vil gjennomgå reglene for opphold for religiøse ledere. Sylvi Listhaug (Frp) mener det er uakseptabelt at religiøse organisasjoner i Norge inviterer personer som undergraver norske verdier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Justis- og beredskapsdepartementet opplyser til Aftenposten at de vil gjennomgå regelverket rundt oppholdstillatelse for imamer, religiøse ledere og predikanter.

– Det er uakseptabelt at religiøse organisasjoner i Norge inviterer personer som til de grader undergraver norske verdier, sier innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) til avisa.

Listhaug mener man skal ha rett til å ytre sine meninger, men sier hun er opptatt av å motarbeide fremveksten av radikale religiøse grupperinger i Norge som forfekter samfunnsfiendtlige holdninger.

Personvernpolicy