Nordmenn støtter Frps innflytelse på norsk asylpolitikk

– Folk ser utfordringene Sverige nå står i etter å ha tatt imot 160 000 flyktninger bare i fjor, og de er opptatt av at Norge ikke skal komme i samme situasjon, sier innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
– Folk ser utfordringene Sverige nå står i etter å ha tatt imot 160 000 flyktninger bare i fjor, og de er opptatt av at Norge ikke skal komme i samme situasjon, sier innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Over halvparten av de spurte mener Frp har passe eller for liten innflytelse på regjeringens asyl- og flyktningpolitikk, viser en meningsmåling Dagbladet har fått utført.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

38 prosent av de spurte mener Frp har en passe innflytelse på regjeringens asyl- og flyktningpolitikk, og 15 prosent mener de har for liten innflytelse. Dermed stiller over halvparten av velgerne seg bak Frps politikk og gjennomslaget de får. 40 prosent mener Frp har for mye innflytelse.

– Det er overraskende mange som mener at partiet med den strengeste politikken på dette området har for lite eller passe innflytelse. Dette er tall som Frp må være fornøyde med, sier Johannes Bergh ved Institutt for samfunnsforskning til Dagbladet.

Les også: – Det er flere enslige mindreårige ute på gatene enn myndighetene har oversikt over

Les også: Liten kontroll over letingen etter forsvunne asylbarn

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug er tilfreds med tallene.

– Dette forteller at mange er fornøyde med politikken vi fører på dette området, og at folk er enige i at vi er nødt til å gjøre grep for å sikre en bærekraftig innvandrings- og asylpolitikk, sier Listhaug.

Hun tror en av årsakene til den brede støtten er at mange nordmenn har fulgt med på utviklingen i Sverige.

– Folk ser utfordringene Sverige nå står i etter å ha tatt imot 160 000 flyktninger bare i fjor, og de er opptatt av at Norge ikke skal komme i samme situasjon. Hvor mange som skal integreres vil ha noe å si for hvor godt vi lykkes.

Les også: Frp snakker om ytterligere asylinnstramming

Les også: Asylsøkere får 10.000 kroner ekstra for å returnere frivillig

Personvernpolicy