Meny

Asylsøkere får 10.000 kroner ekstra for å returnere frivillig

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) vil stimulere til raskere frivillig retur av asylsøkere med den nye ordningen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

UDI øker pengestøtten med 10.000 kroner til de 500 første asylsøkerne som søker om frivillig assistert retur fra mandag og seks uker framover.

– Vi skal stimulere flere til å reise tilbake frivillig gjennom å betale dem litt mer penger, som de får med seg når de reiser ut. Det vil spare oss for mye penger, for det er kostbart å ha folk i mottak, sier innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) til NRK.

Ordningen innebærer at asylsøkerne som får ekstra pengestøtte vil motta 10.000 kroner i tillegg til den ordinære reisestøtten på 20.000 kroner.

Les også: Listhaug refses etter dukkert i Middelhavet

For å motta ekstrasummen kan ikke søkeren ha oversittet utreisefristen. Det stilles også krav om at søkeren ankom Norge før 1. april i år og at han eller hun har søkt seg til Norge som førsteland.

Utlendingsdirektoratet (UDI) opplyser at målet er å stimulere til raskere frivillig retur for personer som ikke har krav på beskyttelse i Norge. Ordningen skal markedsføres via skjermer og plakater i 31 kommuner.

Les også: Liten kontroll over letingen etter forsvunne asylbarn

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus