Frp har bare fjernet fem av 30 «dusteforbud»

Justisminister Anders Anundsen har så langt bare klart å oppheve fem av de 30 «dusteforbudene» han lovet å fjerne. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Justisminister Anders Anundsen har så langt bare klart å oppheve fem av de 30 «dusteforbudene» han lovet å fjerne. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Fremskrittspartiet lovet krig mot en lang rekke såkalte «dusteforbud» før valget. Snart tre år etter er bare fem av de 30 forbudene opphevet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var justisminister Anders Anundsen, som da var profilert leder av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, som la frem listen over det han kalte dusteforbud.

Anundsen skulle få fjernet forbudet mot søndagsåpne butikker, muligheten til å drikke øl i parken og salg av øl etter klokken 20 på hverdager – for å nevne noen.

Bakgrunn: Frp får ikke fjernet «dusteforbud»

TV 2 har gått igjennom listen. Fasiten snart tre år etter er at regjeringen har endret lovverket i fem av de 30 tilfellene:

  • Alkoholsalg på valgdagen
  • Proffboksing
  • Majestetsfornærmelser
  • Segway
  • Produktplassering

– Det er ikke mulig å få hundre prosent gjennomslag for alt, sier Anundsen nå.

Men regjeringen jobber fortsatt med å oppheve flere forslag. Blant annet er forslaget om å tillate reptiler som kjæledyr på høring hos Landbruksdepartementet.

Et annet forslag som heller ikke er lagt på is, er å tillate synlig salg av lakrispiper i butikkene.

Les også: Svikefulle velgere vonde å begeistre

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus