Meny

Jensen åpnet Frps landsmøte til stående applaus

Siv Jensen under åpningen av Frps landsmøte på Gardermoen fredag. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp-leder Siv Jensen ble varmt mottatt da hun åpnet partiets landsmøte på Gardermoen fredag.

Siv Jensen erkjente at kommune- og fylkesvalget i fjor høst med en oppslutning på 9,5 prosent ikke var det resultatet partiet hadde håpet på.

– Samtidig ser vi at vi er i en styrket posisjon for partiet. Det engasjementet vi ser, gir styrket oppslutning, sa Jensen i en kort hilsen ved åpningen.

En fersk meningsmåling som Dagbladet offentliggjorde fredag, viser at Frp er i medvind. Partiet får en oppslutning på 15,8 prosent, frem 1,2 prosentpoeng, mens Høyre går tilbake til 23,1 prosent.

Les også: Byråkratiet fortsetter å vokse med Frp i regjering

– God stemning

Partilederen holder tale til landsmøtet først lørdag, men allerede fredag konstaterer Jensen at det er utrolig god stemning på årets møte.

– Jeg tror det blir gode debatter og spennende temaer. Vi skal jo bruke dagen i dag på å diskutere eldreomsorg som er en hjertesak for Fremskrittspartiet. Det får mye plass på dette landsmøtet, og det er ikke så rart, sier Jensen til NTB

Forsvarspolitikk og innvandringspolitikk er også ventet å bli sentrale temaer på møtet.

Les også: Listhaug er Hagens soleklare favoritt

Frps løsninger

Innvandrings- og migrasjonskrisen har vært den viktigste saken i året som har gått, oppsummerte parlamentarisk leder Harald Tom Nesvik til møtedeltakerne.

– Vi har i mange år jobbet med å påpeke at de internasjonale konvensjonene ikke er i tråd med den virkeligheten vi ser i dag, sa Nesvik.

Han fremhevet at andre partier på Stortinget har beveget seg i retning Fremskrittspartiet i forbindelse med asylforliket, og utfallet av avtalen ble bedre enn han hadde trodd da forhandlingene startet, sa han.

– De andre partiene har akseptert realitetene og løsningene vi tidligere var helt alene om, sa han.

Les også: Jensen: Vi har hentet oss veldig godt inn

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus