Listhaug vil gi flyktninger på asylmottak kurs i norsk kultur

– Å forstå norske regler, som likestilling, ytringsfrihet og kulturen her, er et utgangspunkt for at du skal kunne fungere i dette samfunnet, sier innvandringsminister Sylvi Listhaug.
– Å forstå norske regler, som likestilling, ytringsfrihet og kulturen her, er et utgangspunkt for at du skal kunne fungere i dette samfunnet, sier innvandringsminister Sylvi Listhaug. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) vil pålegge alle asylsøkere et obligatorisk kurs i norsk kultur og samfunnskunnskap med en gang de kommer til et norsk asylmottak, skriver VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forslaget kommer i regjeringens stortingsmelding om integrering av flyktninger. Meldingen kommer i mai. Listhaug viser til overgrepene i Köln i januar i år, der kvinner ble befølt og angrepet under nyttårsfeiringen.

– Det er helt avgjørende at alle som kommer hit, skjønner norsk kultur, norske lover og norske regler, det vi gjerne sammenfatter som norsk folkeskikk, sier innvandringsministeren til VG.

Hun vil bruke de 50 første timene av norskopplæringen på 175 timer i asylmottakene til å undervise nyankomne asylsøkere i norske verdier og samfunnskunnskap.

Les også: Listhaug refses etter dukkert i Middelhavet

– Det har vært en stor diskusjon om de som kommer hit fra andre kultur- og samfunnsforhold, og hvordan vi setter dem inn i kulturen her, og den norske måten å leve på. Derfor foreslår vi å flytte dette opplegget fra introduksjonsordningen og til mottakene, sier hun til avisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Listhaug er Hagens soleklare favoritt

– Det vil overraske meg om Stortinget ikke er enig i at det er fornuftig med bedre kunnskap om verdier, etter den debatten som også var i Norge etter det som skjedde i Köln, der det også ble gjennomført voldtekter. Vi må gjøre det vi kan for å hindre at sånt skjer, sier hun.