Bompengene fortsetter å øke med Frp-statsråd

Samferdselsministeren forsvarer økningen i bompengeinntekter med at Ap la opp til det i Nasjonal Transportplan 2014-2023. Her er han fotografert da han sommeren 2014 dro på tur for å sjekke standarden på norske veier. Arkivfoto.
Samferdselsministeren forsvarer økningen i bompengeinntekter med at Ap la opp til det i Nasjonal Transportplan 2014-2023. Her er han fotografert da han sommeren 2014 dro på tur for å sjekke standarden på norske veier. Arkivfoto. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Regjeringens uttalte mål er å redusere bompengeandelen i veiprosjekter. Likevel kommer inntektene fra bompasseringer til å øke i 2016, bekrefter samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette kommer fram i et skriftlig svar fra statsråden til stortingsrepresentant Tore Hagebakken (Ap) torsdag.

Hagebakken ville vite hvor mye regjeringen har krevd inn i bompenger siden den tiltrådte i 2013, og hvor mye som planlegges innkrevd i 2016.

9,5 milliarder i 2016

Ifølge svaret kalkuleres bompengeinntektene for 2016 til om lag 9,5 milliarder kroner. Det er en økning fra 2015, da beløpet var 9,2 milliarder kroner. Siden 2013 har det steget fra 8 milliarder kroner.

Les også: Bystyret i Bergen vedtok å femdoble bompenger visse dager

Solvik-Olsen minner om at den rødgrønne regjeringen i forslaget til Nasjonal Transportplan 2014-2023 la opp til en kraftig vekst i bompengeinnkrevingen.

– Resultatene fra de siste årene reflekterer denne veksten. Samtidig er veksten lavere enn lagt til grunn av forrige regjering, siden flere bomprosjekter er nedbetalt gjennom ekstraordinære bevilgninger til å slette bompengegjeld under dagens regjering, skriver samferdselsministeren.

Les også: Regjeringen vil kreve inn 21 milliarder i bompenger

Målet er å redusere

Han slår i svaret fast at «regjeringens mål er å redusere bompengeandelen i veiprosjekter».

– Regjeringen har fjernet bompenger på en rekke veiprosjekter gjennom økt statlige bevilgninger over statsbudsjettet. Samtidig fikk regjeringen ikke flertall i Stortinget for ytterligere økning i bevilgninger til bompengekutt i statsbudsjettet for 2016. Jeg har merket meg at representanten Hagebakkens parti kritiserte regjeringens forslag om å kutte bompenger, skriver Ketil Solvik-Olsen.+

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus