Meny

Erna Solberg: – Han var spesiell for meg

Se video: Erna Solberg i sorg etter dødsfallet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Utrolig trist. Jeg hadde håpet på nye konserter og nye låter, sier statsminister Erna Solberg (H) etter at det ble kjent at artisten Prince er død.

– Jeg har hørt på musikk av Prince når jeg skal motivere meg til valgkamper og til politiske debatter, og jeg har hørt på Prince når jeg har syntes at ting har vært litt tregt og vanskelig, sier Solberg til NTB.

Bakgrunn: Prince funnet død i hjemmet sitt

Statsministeren var blant de første til å kommentere nyheten om dødsfallet på Twitter, men fikk raskt følge av andre kjente navn. Utenfor statsministerboligen senere på kvelden kommenterte hun artisten og dødsfallet ytterligere.

– Prince hadde evnen til å fornye seg og treffe med sine låter. Han var spesiell for meg fordi han var enestående til å formidle, sier Solberg.

Les også: Et av popens fremste ikoner er død

Flere ganger tidligere har hun fortalt om sitt forhold til den mangfoldige artisten som i fem tiår satte preg på musikkbildet.

– Den type musikk er del av viktige deler av din ungdomstid. Da jeg var student, da jeg møtte min mann, ja, de store øyeblikkene. Jeg hører fortsatt på Prince nesten hver dag, sier hun.

Fra arkivet: Christer Falk samler artist-Norge for å hylle Prince

Låten «When Doves Cry» fra albumet «Purple Rain» i 1984 fremhever hun som favorittlåt blant de flere tusen låtene artisten sto bak.

– Utrolig trist! Takk for musikken i mitt liv, skrev Solberg på både norsk og engelsk på Twitter etter at hun først spurte om den triste nyheten virkelig var sann.

Fra arkivet:

Tre ganger Prince i 2009

Prince fikk 13 millioner for å spille på Roskilde

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus