Meny

Sanner må flytte statlige arbeidsplasser ut av Oslo

Følg pressekonferanse fra kl. 15.00.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flytting av statlige arbeidsplasser ut av Oslo er en del av avtalen om nytt inntektssystem for kommunene som legges fram torsdag.

Venstre har fått gjennomslag for en utflagging av statlige arbeidsplasser fra hovedstaden i forhandlingene med regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet, skriver Bergens Tidende.

Opplysningen blir også bekreftet overfor NTB.

Les også: Venstre vil flytte arbeidsplasser ut av Oslo

Avtalen mellom Høyre, Frp og Venstre legges fram i kinosalen på Stortinget klokka 15 torsdag.

Ukjent omfang

Men hvilke og hvor mange arbeidsplasser og hvor de skal flyttes til, vil først bli lagt fram i en egen plan før jul.

Men allerede nå er det klart at utflytting ikke bare skal skje til de store byene. Også mindre byer i distriktene vil bli tilført statlige arbeidsplasser fra hovedstaden, skriver BT.

KrF sa nei

KrF sa tidligere denne måneden nei til kommunalminister Jan Tore Sanners (H) forslag om nytt inntektssystem for kommunene.

Partileder Knut Arild Hareide oppfordret regjeringen til å trekke forslaget, som kritikere mener er et forsøk på å tvinge kommuner til å slå seg sammen.

Hareide reagerte på at forslag til nytt inntektssystem skal legges fram så nært opp til fristen for å søke om kommunesammenslåinger.

– Jeg mener at vi ikke bør få et helt nytt inntektssystem nå, iallfall ikke et som påvirker kommunenes prosesser, sa han.

Norman i motvind

Det ble en god del støy da daværende arbeids- og administrasjonsminister Victor Norman (H) flyttet åtte tilsyn og 900 arbeidsplasser ut av Oslo i 2003.

I følge Nationen fikk Norge nesten 3.000 nye statlige arbeidsplasser fra mars 2013 til mars 2014. 1.300 av disse ble lagt til Oslo. Mange av disse kom innen høyskolesektoren.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus