Meny

Sandberg kritisk til ekstra etterlønn

Per Sandberg, nestleder i Frp, vil se på regelverket for statsråders etterlønn på nytt. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp-nestleder Per Sandberg er fortsatt kritisk til tidligere statsråder som får utbetalt flere hundre tusen i ekstra etterlønn, uavhengig av hvilket parti de kommer fra.

Etter at VG i 2014 avdekket at de tidligere Ap-statsrådene Anne-Grete Strøm-Erichsen, Grete Faremo og Karl Eirik Schjøtt-Pedersen fikk karantene og maksimalt med etterlønn etter at de meldte inn planer om rådgivningsfirmaer, reagerte Sandberg skarpt:

– Det virker som disse politikerne har funnet svakheter i et system og deretter systematisk har utnyttet det. Det forundrer meg at disse menneskene, som har sterke personligheter, fremtredende posisjoner og betydelig kompetanse, ikke klarer å skaffe seg nye jobber, sa han til VG da.

Overfor Adresseavisen torsdag fastholder han uttalelsene.

– Jeg står fullt og helt på den uttalelsen som jeg ga den gangen, den er like gjeldende i dag. Vi må se på praktiseringen av regelverket, men det virker på meg som om det preventive regelverket vi har fått på plass, ikke er godt nok. Hvis det ikke er noen forskjell på det gamle og nye regelverket, så må vi styrke det nye, sier Sandberg til avisen.

Adresseavisen meldte onsdag at tidligere arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) har sikret seg en ny og lukrativ etterlønnsavtale. Tre dager før hans utvidede etterlønnsperiode gikk ut etter tre måneder, stiftet han rådgivningsfirma. Han ble umiddelbart ilagt karantene fra staten, og kan dermed motta tre nye måneder statsrådslønn på 105.337 kroner i måneden.

Les også: Robert Eriksson får tre måneder ekstra statsrådlønn

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus