Brexit eller ikke?De vil klemme britene til å forbli i EU

IKKE FORLAT OSS! Utlendinger som bor i Storbritannia har satt i gang en klemme-kampanje for å få britene til å forbli i EU.
IKKE FORLAT OSS! Utlendinger som bor i Storbritannia har satt i gang en klemme-kampanje for å få britene til å forbli i EU.
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vær så snill, bli i EU! Utlendinger som bor i Storbritannia har satt i gang sjarmoffensiv for å få britene til å si ja til fortsatt EU-medlemskap i folkeavstemningen 23. juni.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mens politikerne i Storbritannia og EU krangler så busta fyker om økonomi, overnasjonalitet, London Citys behov for å kunne sjonglere som de vil med finanser, og andre politiske spørsmål, sprer en annen farsott seg for å hindre Brexit, britisk utmelding av EU i folkeavstemningen sankthansaften.

EU-innvandrere på de britiske øyer har gått til en klemme-offensiv.

«Vi elsker dere. Dere er del av Europa. Vær så snill og ikke forlat oss. Vær så snill å ikke gå», heter det på kampanjesiden #hugabrit (klem en brite), som de har opprettet.

Den sprer oppfordringen om å klemme en brite nær deg, i håp om å smelte hans eller hennes hjerte for å forbli i EU.

Les også: Hva skjer om Storbritannia forlater EU?

På nettsiden og sosiale medier postes det masse bilder av EU/britiske klemmer.

– Vi mener ikke at EU er perfekt. Vi kjenner dens svakheter. Den trenger reformer. Men det er en idé verdt å kjempe for. Å være sammen, er bedre enn å være atskilt, skriver klemmerne.

– Vårt budskap dreier seg ikke om statistikker, arbeidsplasser eller EUs regler om dusjhetter eller agurker. Vi bare vil ikke at Storbritannia skal skille seg fra oss, skriver de entusiastiske europeerne.

Les også: London-ordføreren gir medvind til britisk neiside