NHO-topp i nord bekymret for skoleresultat

<p>Illustrasjonsfoto: Berit Roald (NTB scanpix)</p>
Illustrasjonsfoto: Berit Roald (NTB scanpix)

Styrelederen i NHO Nordland er «sjokkert og lei seg» over hvor dårlig skolene i Nord-Norge kommer ut i en rapport. Et dårligere utgangspunkt for resten av livet, sier skoleforsker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I rapporten, som er bestilt av Kunnskapsdepartementet, blir alle landets videregående skoler vurdert, og de tre nordligste fylkene kommer dårligst ut. Det opprører NHO-toppen, melder NRK.

Bakgrunn: Oslo og Akershus på topp i VGS-undersøkelse

– Jeg ble sjokkert og lei meg. Rapporten viser at nivået er dårligere enn jeg hadde fryktet. Her må noe gjøres umiddelbart. Vi kan ikke akseptere at denne utviklingen fortsetter, sier styreleder Arve Ulriksen i NHO i Nordland. Han er bekymret både på elevenes vegne og med tanke på rekrutteringen for næringslivet i nord.

Skoleforsker Lasse Skogvold Isaksen ved NTNU sier rapporten viser at det er «betydelig sjanseulikhet», avhengig av hvor i landet man er født.

– Ungdom i nord har et dårligere utgangspunkt for resten av livet. Det er svært bekymringsfullt, mener forskeren.

Les også: Homofile mobbes i skolen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus