67 gauper felt i årets jakt

Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om gaupebestanden ligger under det målet Stortinget har satt, kunne 82 dyr felles i årets jakt. Minst 67 dyr er skutt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Miljødirektoratet opplyser at det ble felt desidert flest gauper i Sør- og Midt-Norge. Det er også her det er flest registrerte familiegrupper, skriver VG.

Stortinget har fastsatt at det skal være 65 såkalte familiegrupper av gaupe i Norge. Vinteren 2015 kom Rovdata frem til at det er 60 norske familiegrupper, pluss én som er delt mellom Norge og Sverige.

Les også: Biologer krever egne områder for rovdyr

– Norge er delt inn i regionale forvaltningsområder der det er lokale mål for gaupebestanden. Bildet blir derfor mer nyansert enn bare å si at vi kan stramme inn på jakten for å nå totalmålet, sier seniorrådgiver Jan Paul Bolstad i direktoratet. Han forklarer at kvotene er basert på tall fra Rovdata som viser utviklingen i bestanden siden forrige jaktperiode.

Tre av åtte forvaltningsregioner hadde i fjor en bestand i tråd med måltallet, mens fire lå under dette tallet. For Vest-Norge er det ikke fastsatt noe måltall.

Les også: Jeger må betale 15.000 kroner for jakt i dyrepark