Krever handling fra Anders Anundsen (Frp):

– Det blir for mye preik!

<p>FOR FÅ KVINNER: – Jeg jobber for å rekruttere flere kvinner. I POD har vi nå drøyt 30 prosent kvinnelige ledere. Jeg har godt håp om at andelen vil øke fremover, sier politidrektør Odd Reidar Humlegård, her i samtale med kommunikasjonsdirektør Margrete Halvorsen. Snart begynner en kvinnelig mellomleder som har Politihøgskolen - det har ingen av de andre.</p>
FOR FÅ KVINNER: – Jeg jobber for å rekruttere flere kvinner. I POD har vi nå drøyt 30 prosent kvinnelige ledere. Jeg har godt håp om at andelen vil øke fremover, sier politidrektør Odd Reidar Humlegård, her i samtale med kommunikasjonsdirektør Margrete Halvorsen. Snart begynner en kvinnelig mellomleder som har Politihøgskolen - det har ingen av de andre. Foto: Kristine Brunmark (ABC Nyheter)

Justiskomiteens Lene Vågslid (Ap) krever skriftlig svar fra statsråd Anders Anundsen (Frp) om hvilke konkrete tiltak han vil iverksette for å øke antallet kvinnelige ledere med politiutdanning i Politidirektoratet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bakgrunnen er ABC Nyheters sak om at ingen av de kvinnelige lederne i Politidirektoratet (POD) har politifaglig bakgrunn. Justisdepartementet har i sitt såkalte Tildelingsbrev bedt politidirektør Odd Reidar Humlegård om å svare for hvilke tiltak han har iverksatt for å bedre ståa:

– Anundsen kan ikke fortsette å legge skylden på POD hver gang han blir konfrontert med dette. Han er øverste ansvarlig, og må ta ansvar. Ansvarsfraskrivelse bedrer ikke rekrutteringen til politiet, eller internt i politiet. Her må det aktive tiltak til, sier Lene Vågslid (Ap) til ABC Nyheter, og utdyper:

– Jeg vil vite hva han som statsråd og øverste leder konkret foretar seg med situasjonen i Politidirektoratet.

Bakgrunn: Ingen politiutdannede kvinner blant 32 POD-sjefer

16 prosent kvinner med politibakgrunn

For en måned siden var Vågslid en av flere som utfordret justis- og beredskapsministeren i Stortinget på hva han vil gjøre for å bedre likestillingen i justissektoren og eget departement, etter at partikollega Kari Henriksen spurte Anundsen om dette i en interpellasjon. En oversikt viste nemlig at det ikke står særlig bra til i Frp-statsråens eget departement.

VIL HA MINDRE PREIK: – Anundsen kan ikke fortsette å legge skylden på POD hver gang han blir konfrontert med dette. Han er øverste ansvarlig, og må ta ansvar, sier Lene Vågslid (Ap) Foto: Ap
VIL HA MINDRE PREIK: – Anundsen kan ikke fortsette å legge skylden på POD hver gang han blir konfrontert med dette. Han er øverste ansvarlig, og må ta ansvar, sier Lene Vågslid (Ap) Foto: Ap

– Den største utfordringen innen kjønnslikestilling er å øke andelen kvinner i lederstillinger i politiet, spesielt i politistillinger, men også i juriststillinger, sa Anders Anundsen i Stortinget da, og lovet et krafttak.

Vågslid vil ha konkrete tiltak - ikke bare ord. For mens 44 prosent av ansatte i politiet er kvinner, er bare 16 prosent av disse kvinner med personalansvar i politistillinger.

Les også: Ingen kvinner med politifaglig bakgrunn i Humlegårds hoff

– Gjør ingenting

I toppledelsen i POD er antallet null, mens det på seksjonsledernivå begynner en kvinne med Politihøgskolen i midten av mai: Lene Reif, som kommer fra Kripos.

Kvinneandelen i såkalte administrative stillinger i politietaten er hele 66 prosent.

– Det blir for mye preik! slår Lene Vågslid fast.

– Likestilling krever systematisk arbeid med kultur og ledelse, samt et reelt likestillingspolitisk arbeid fra regjeringen og justisministerens side. Her har vi sett gang på gang at regjeringen er passiv. De gjør ingenting for å bedre likestillingssituasjonen, og vil til og med fjerne likestillingsloven, understreker hun.

Politidirektør Odd Reidar Humlegård lover overfor ABC Nyheter bot og bedring. Han er i utgangspunktet fornøyd: Av 32 topp- og mellomlederstillinger i POD vil det snart være ti kvinner, drøye 30 prosent. Målet er 40 prosent.

Humlegård sier de jobber målrettet. Selv mener han mangfoldet i direktoratet er bra – i hvert fall hva angår profesjonsbakgrunn.

Les også: Må ikke være mistanke om kameraderi i politiet

POD-sjef: – Er stolt

– Vi jobber for å øke andelen kvinnelige ledere. Men når man snakker om mangfold og begrenser det til kvinneandelen i ledelse, så sier jeg: Vi jobber videre med det. Jeg har jobbet mye med det selv. Drøye 30 prosent er ikke så dårlig – men mangfoldet for øvrig er jeg ganske fornøyd med, sier Odd Reidar Humlegård til ABC Nyheter.

MANNSDOMINERT ETAT: Odd Reidar Humlegård i Politidirektoratets indre gemakker - ledergruppens møterom Gaustatoppen. Foto: Kristine Brunmark (ABC Nyheter)
MANNSDOMINERT ETAT: Odd Reidar Humlegård i Politidirektoratets indre gemakker - ledergruppens møterom Gaustatoppen. Foto: Kristine Brunmark (ABC Nyheter)

– Det er mangfold i forhold til profesjon. Det som står i tildelingsbrevet fra Justisdepartementet er mangfold i forhold til etnisitet, og en del andre ting som ikke har noe med profesjonsbakgrunn å gjøre?

– Nei, men vi er helt avhengig av å ha mangfold på profesjonsbakgrunn. Vi skal gjøre jobben vår. Vi må ha flinke ingeniører, virskomhetsarkitekter, vi må ha flink folk på HR-faget. Det er det som er rollen vår. Det er ikke vanskelig å gå inn i en hver organisasjon å se at den ikke scorer grønt på alt: På etnisitet, kjønn, alder, profesjon. For all del. Vi kan absolutt strekke oss på noe, men når jeg ser på gjengen som jobber og leder - og fagstillinger - så må jeg si: Jeg er stolt over dem som jobber her, og den bakgrunnen de har, sier Humlegård.

I det såkalte Tildelingsbrevet fra Justis- og beredskapsdepartementet til Politidirektoratet, som blant annet beskriver hva POD skal rapportere og måles på, står det at det er et mål å ha «et inkluderende arbeidsliv der medarbeiderne skal gjenspeile mangfoldet i befolkningen, og ha en variert erfaringsbakgrunn med hensyn til kjønn, alder, nedsatt funksjonsevne og etnisk bakgrunn.»

Humlegård bes også om å oppgi ståa for dette i POD, spesielt på ledernivå:

Svada?

«Politidirektoratet skal i årsrapporten redegjøre for status og for hvilke tiltak som er iverksatt for å øke andelen av kvinnelige ledere dersom denne er under 40 pst.».

– Nå skal dere måles på blant annet personalpolitikk og likestilling, ifølge Tildelingsbrevet. Er det bare svada det som kommer fra Justisdepartementet i forhold til dette med mangfold? Det er ganske krystallklart hva de ber om her?

– Jeg har vært opptatt av dette lenge. Jeg begynte med rekruttering på Politihøgskolen (PHS) (Humlegård var styreleder der i syv år, red. anm.). I dag, mandag, skal vi på en liten workshop som jeg har vært opptatt av å få i gang med rektor og noen andre, som går på rekruttering til PHS. Mangfold i rekruttering. Det er viktig, sier Humlegård, og understreker at også rektor Nina Skarpenes på PHS og Oslos politimester Hans Sverre Sjøvold er opptatt av dette.

Trenger skikkelig trøkk

– Vi skal sette oss ned og tenke på dette med rekruttering. Hva gjør vi for å få til det? Så det er ikke svada. Dette er det lett å være helt enig i. Jeg synes ikke vi svarer opp så dårlig på mangfold. En ting er lederstillinger i POD. Men på fagspesialister og medarbeidernivå, hvordan det er satt sammen her, så synes jeg det er ganske bra for å møte det oppdraget vi nå har.

Nylig tok de Nasjonale ledergruppe, som består av de seks i toppledelsen i POD, politimestrene og lederne for særorganene, opp temaet. HR-direktøren la frem flere forslag til tiltak (se foto - saken fortsetter under bildet):

TILTAKENE: Her er forslagene for å få økt likestilling i politiet. Foto: Kristine Brunmark (ABC Nyheter)
TILTAKENE: Her er forslagene for å få økt likestilling i politiet. Foto: Kristine Brunmark (ABC Nyheter)

Justiskomiteens Lene Vågslid synes mange av tiltakene ser bra ut. Men sier:

– Det er vel og bra med mentorordninger, workshop og fokus på rekruttering. Men det må overordnet settes inn et skikkelig trøkk som gjør at kvinnelige politifolk i Norge opplever å bli reelt ønsket, blir rekruttert og gitt ansvar, sier hun, og legger til:

– Jeg tror de fleste som har lest Frps program, og hørt hvordan Frps representanter i Stortinget og i regjering uttaler seg om likestilling, oppfatter at de ikke er særlig opptatt av det. Justisministeren representerer et parti, og faktisk en regjering, som er i mot de fleste tiltak for bedre likestilling. De uttaler av og til at de gjerne skulle sett flere kvinner her og der, men er systematisk og ideologisk i mot de fleste tiltak. Dette er jeg redd påvirker etatene.

Hun sendte brev med spørsmål til statsråden i fredag. Han må besvare spørsmålet fra representanten skriftlig i løpet av fem virkedager før han kan kommentere det til medier.

To av syv kvinner

Humlegård presiserer at det i POD er to avdelinger der det er kompetansemessig grunnlag for å ha ledere med politifaglig utdanning og bakgrunn.

– Politifag- og beredskapsavdelingen. I de øvrige - IKT-, HR-, kommunikasjon- og virksomhetsstyringsavdelingene - trenger vi først og fremst ledere med annen kompetanse, for å lede og styre norsk politi, og for å fylle rollen vår.

I de to aktuelle avdelingene er det totalt ni seksjonssjefer, hvor av syv er politistillinger. To av disse er snart besatt av kvinner: Lena Reif, som har PHS, og juristen Astrid Borge.

– Hun har lang erfaring blant annet som stasjonssjef. I tillegg har politiet en lang og god tradisjon på å ta inn medarbeidere med aktuell kompetanse fra for eksempel operativ, politifaglig virksomhet, til POD for å løse spesifikke oppgaver, der slik erfaring og kompetanse trengs. Dette vil vi fortsette med, sier Humlegård.

KREVER SVAR: Lene Vågslid i Arbeiderpartiet reagerte på ABC Nyheters sak, og ber om svar fra justis- og beredskapsminister Anders Anundsen.
KREVER SVAR: Lene Vågslid i Arbeiderpartiet reagerte på ABC Nyheters sak, og ber om svar fra justis- og beredskapsminister Anders Anundsen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
19:50 Et forsvar for doen som kosta 8 millioner kroner19:49 Første resultater i Iran viser konservativ framgang19:14 Flyplass på Kanariøyene stengt på grunn av sandstorm – flere nordmenn rammet19:03 Tusener demonstrerer for Assange i London18:15 – Vinner vi kampen, vil vi ha bevart vår viktigste natur – Taper vi kampen, er jorda endret for alltid17:31 Haaland scoret mål nummer 40 for sesongen i Dortmund-seier16:49 Kombinert-Riiber overlegen i Trondheim: – Har vært nervøs før denne uka16:47 Eidfjord isolert til søndag etter snøskred16:06 Norsk VM-sølv på skiskytterstafetten, Frankrike vant15:55 New York-skyskraper risikerer å miste 20 etasjer15:34 Chelsea med svært viktig seier over byrival Tottenham14:45 Klæbo best i Trondheim-sprinten, Bolsjunov falt i semifinalen14:37 To menn og en kvinne tiltalt for hatefulle ytringer14:34 Falla sprintet til seier i Ski Tour13:59 – Fuglene våre er generelt på tilbakegang, i noen tilfeller katastrofalt13:34 Snøskred i Eidfjord – biler evakueres13:33 Johaug videre til semifinale, Østberg slått ut13:31 Lundby sikret ny pallplass for Norge i laghopp13:18 Ryanair-sjef mener muslimske menn bør undersøkes ekstra nøye på flyplasser12:55 Norsk VM-gull på stafetten etter oppvisning av Olsbu Røiseland12:37 Passasjer ville ikke betale for drosjen – hoppet ut i fart12:35 FN: Over 10.000 sivile drept eller såret i Afghanistan i 201912:11 Vinterferieværet: Kraftige vindkast, snøfokk, snøskredfare, kuling og stengte veier11:55 Klæbo best i prologen på hjemmebane11:15 Mann funnet nedkjølt etter å ha vært savnet på riksvei 9 ved Haukeli11:15 Demokratene kjemper om minoritetsstemmer i Nevada11:07 Ytterligere et virusdødsfall i Italia11:04 Johaug i toppform, leverte råsterk prolog10:38 Stortinget ender trolig med delt innstilling om Nav-skandalen10:29 Store snømengder stengte Bergensbanen10:14 FN slår alarm om masseflukt i Burkina Faso10:02 Helsedirektoratet: Ikke spor av koronasmitte hos hjemvendte nordmenn09:43 VM-festen overskygget av dopingrazzia mot Loginov09:30 Slik skal de stoppe pirat-kjøreskolene08:56 Flere fjelloverganger i Nord-Norge er stengt på grunn av uvær08:41 Årsaken til at 42 hunder døde i fjor høst er fremdeles en gåte08:11 1,5-gradersmålet utenfor rekkevidde – nå må Norge tilpasse seg08:05 Gjert Ingebrigtsen om Filip: – Betydelig bedre enn i fjor07:56 Over 750 virussmittede i Japan07:50 Alpint: Kristoffersen ledet, ble så offer for underlaget i Japan07:47 Ubebodd enebolig totalskadd i brann i Nordland07:42 Tomannsbolig brant ned i Florø07:35 Avtale mellom USA og Taliban har trådt i kraft i Afghanistan07:30 75 barn var bortført fra Norge til utlandet i 201907:00 Johaug om deltakelse i ski-VM i 2025: – Hå, hå, hå06:55 Enebolig overtent på Stord – festdeltakere evakuert06:53 Kraftig økning i nye smittetilfeller i Sør-Korea06:51 Bil sto i full fyr på E39 ved Kvadrat i Sandnes06:45 Mann alvorlig skadd med øks og batong under ran i Oslo06:17 Leteaksjon i Kristiansand avsluttet06:15 Nordmenn bekymrer seg mest for barna på internett06:10 Dette skjer i dag06:10 Bloomberg åpner for å skrote taushetspliktavtaler06:05 Dette skjedde i natt05:50 Zuccarello med assist da Wild slo Oilers 5–305:23 Stoltenberg avviser Macrons atomutspill05:17 Kolonnekjøring på E6 Sennalandet i Finnmark04:24 Mann til sykehus etter voldshendelse i Tønsberg04:20 Nye valg i Thüringen for å løse politisk krise03:59 Kvinne til sykehus etter slåssing på Galgeberg – to menn pågrepet03:32 Gjengen i «Friends» samles igjen02:37 Ytterligere 109 døde av covid-19-viruset i Kina02:08 Klimahysteri-gruppe og motgruppe på Facebook med over 100.000 medlemmer hver02:05 Første covid-19-dødsfall i Italia01:54 Medier: USA mener Russland prøver å hjelpe Sanders i nominasjonskampen23:57 Wells Fargo skal betale 27 milliarder kroner i forlik23:28 Color Line kansellerer avganger til Danmark og Sverige21:52 Tom Tvedt om Kina-avtalen: – Idretten ble overkjørt21:38 Aps Jette Christensen ønsker ikke gjenvalg til Stortinget21:11 Juryen i Weinstein-saken skal være uenig om voldtektsanklage20:52 Siktet: Kidnappet hvit kvinne og tvang henne til å se TV-serie om rasisme20:46 Mann fra Troms tiltalt for å ha betalt for overgrep mot barn på Filippinene20:11 To menn dømt for å ha voldtatt jente som var på rømmen fra barnevernsinstitusjon20:00 Erdogan ber Putin bremse syriske regjeringsstyrker19:51 Tre nordmenn hentet hjem fra Wuhan i Kina19:50 Snøskred, storm og uvær fører til trafikkaos i store deler av landet19:37 EU-lederne ble ikke enige om nytt langtidsbudsjett19:33 Color Line kansellerer avganger til Danmark og Sverige19:25 Frikjent i retten: Nå kan du drikke Jägermeister med god samvittighet18:51 Regjeringen sier nei til bygging av idrettsarena på matjord i Vestby18:37 20.000 protesterte med Thunberg i Hamburg18:34 Mysteriet med de forsvunne barna: Nå er mor arrestert17:57 Bil tatt av snøskred i Jølster16:25 Flertallet i Trøndelag Ap støtter Trond Giske som fylkesleder16:16 Telenors datterselskap betaler 1,1 milliarder kroner til teletilsynet i Bangladesh15:52 Oppsiktsvekkende undersøkelse: Russerne vil være venner med Vesten15:39 Sesongen over for Windingstad15:31 Fire savnede femåringer på Nesodden funnet15:20 Ytterligere to covid-19-dødsfall i Iran15:14 Norsk artist siktet for ran – varetektsfengslet i fire uker15:06 Tre menn dømt for grove trusler og mishandling i nære relasjoner14:47 Liverpool blir uten Henderson tre ukers tid14:44 To NRK-korrespondenter takker for seg14:36 Én til sykehus etter kollisjon mellom bil og snøscooter14:13 Politiet etterforsker leilighetsbrann i Kristiansund14:12 Politiet ferdig med etterforskningen av drapssaken på Kapp14:11 Fastlege skrev ut medisiner til seg selv – ga dem videre til slektninger13:24 1.100 flere mottok uføretrygd i januar13:23 Norges bandykvinner sjanseløse mot Russland12:57 Syrisk Idlib-angrep fordømmes
Siste nytt
19:50NorgeEt forsvar for doen som kosta 8 millioner kroner19:49VerdenFørste resultater i Iran viser konservativ framgang19:14NorgeFlyplass på Kanariøyene stengt på grunn av sandstorm – flere nordmenn rammet19:03VerdenTusener demonstrerer for Assange i London18:15Verden– Vinner vi kampen, vil vi ha bevart vår viktigste natur – Taper vi kampen, er jorda endret for alltid17:31SportHaaland scoret mål nummer 40 for sesongen i Dortmund-seier16:49NorgeKombinert-Riiber overlegen i Trondheim: – Har vært nervøs før denne uka16:47NorgeEidfjord isolert til søndag etter snøskred16:06SportNorsk VM-sølv på skiskytterstafetten, Frankrike vant15:55VerdenNew York-skyskraper risikerer å miste 20 etasjer15:34SportChelsea med svært viktig seier over byrival Tottenham14:45SportKlæbo best i Trondheim-sprinten, Bolsjunov falt i semifinalen14:37NorgeTo menn og en kvinne tiltalt for hatefulle ytringer14:34SportFalla sprintet til seier i Ski Tour13:59Verden– Fuglene våre er generelt på tilbakegang, i noen tilfeller katastrofalt13:34NorgeSnøskred i Eidfjord – biler evakueres13:33SportJohaug videre til semifinale, Østberg slått ut13:31SportLundby sikret ny pallplass for Norge i laghopp13:18ReiseRyanair-sjef mener muslimske menn bør undersøkes ekstra nøye på flyplasser12:55SportNorsk VM-gull på stafetten etter oppvisning av Olsbu Røiseland12:37NorgePassasjer ville ikke betale for drosjen – hoppet ut i fart12:35VerdenFN: Over 10.000 sivile drept eller såret i Afghanistan i 201912:11NorgeVinterferieværet: Kraftige vindkast, snøfokk, snøskredfare, kuling og stengte veier11:55PolitikkKlæbo best i prologen på hjemmebane11:15NorgeMann funnet nedkjølt etter å ha vært savnet på riksvei 9 ved Haukeli11:15PolitikkDemokratene kjemper om minoritetsstemmer i Nevada11:07VerdenYtterligere et virusdødsfall i Italia11:04SportJohaug i toppform, leverte råsterk prolog10:38PolitikkStortinget ender trolig med delt innstilling om Nav-skandalen10:29NorgeStore snømengder stengte Bergensbanen10:14VerdenFN slår alarm om masseflukt i Burkina Faso10:02Helse og livsstilHelsedirektoratet: Ikke spor av koronasmitte hos hjemvendte nordmenn09:43SportVM-festen overskygget av dopingrazzia mot Loginov09:30MotorSlik skal de stoppe pirat-kjøreskolene08:56NorgeFlere fjelloverganger i Nord-Norge er stengt på grunn av uvær08:41NorgeÅrsaken til at 42 hunder døde i fjor høst er fremdeles en gåte08:11Norge1,5-gradersmålet utenfor rekkevidde – nå må Norge tilpasse seg08:05SportGjert Ingebrigtsen om Filip: – Betydelig bedre enn i fjor07:56VerdenOver 750 virussmittede i Japan07:50SportAlpint: Kristoffersen ledet, ble så offer for underlaget i Japan07:47NorgeUbebodd enebolig totalskadd i brann i Nordland07:42NorgeTomannsbolig brant ned i Florø07:35VerdenAvtale mellom USA og Taliban har trådt i kraft i Afghanistan07:30Norge75 barn var bortført fra Norge til utlandet i 201907:00SportJohaug om deltakelse i ski-VM i 2025: – Hå, hå, hå06:55NorgeEnebolig overtent på Stord – festdeltakere evakuert06:53VerdenKraftig økning i nye smittetilfeller i Sør-Korea06:51NorgeBil sto i full fyr på E39 ved Kvadrat i Sandnes06:45NorgeMann alvorlig skadd med øks og batong under ran i Oslo06:17NorgeLeteaksjon i Kristiansand avsluttet06:15NorgeNordmenn bekymrer seg mest for barna på internett06:10NorgeDette skjer i dag06:10VerdenBloomberg åpner for å skrote taushetspliktavtaler06:05NorgeDette skjedde i natt05:50SportZuccarello med assist da Wild slo Oilers 5–305:23VerdenStoltenberg avviser Macrons atomutspill05:17NorgeKolonnekjøring på E6 Sennalandet i Finnmark04:24NorgeMann til sykehus etter voldshendelse i Tønsberg04:20VerdenNye valg i Thüringen for å løse politisk krise03:59NorgeKvinne til sykehus etter slåssing på Galgeberg – to menn pågrepet03:32KulturGjengen i «Friends» samles igjen02:37VerdenYtterligere 109 døde av covid-19-viruset i Kina02:08NorgeKlimahysteri-gruppe og motgruppe på Facebook med over 100.000 medlemmer hver02:05VerdenFørste covid-19-dødsfall i Italia01:54PolitikkMedier: USA mener Russland prøver å hjelpe Sanders i nominasjonskampen23:57VerdenWells Fargo skal betale 27 milliarder kroner i forlik23:28NorgeColor Line kansellerer avganger til Danmark og Sverige21:52SportTom Tvedt om Kina-avtalen: – Idretten ble overkjørt21:38PolitikkAps Jette Christensen ønsker ikke gjenvalg til Stortinget21:11VerdenJuryen i Weinstein-saken skal være uenig om voldtektsanklage20:52VerdenSiktet: Kidnappet hvit kvinne og tvang henne til å se TV-serie om rasisme20:46NorgeMann fra Troms tiltalt for å ha betalt for overgrep mot barn på Filippinene20:11NorgeTo menn dømt for å ha voldtatt jente som var på rømmen fra barnevernsinstitusjon20:00VerdenErdogan ber Putin bremse syriske regjeringsstyrker19:51NorgeTre nordmenn hentet hjem fra Wuhan i Kina19:50NorgeSnøskred, storm og uvær fører til trafikkaos i store deler av landet19:37VerdenEU-lederne ble ikke enige om nytt langtidsbudsjett19:33NorgeColor Line kansellerer avganger til Danmark og Sverige19:25VerdenFrikjent i retten: Nå kan du drikke Jägermeister med god samvittighet18:51PolitikkRegjeringen sier nei til bygging av idrettsarena på matjord i Vestby18:37Verden20.000 protesterte med Thunberg i Hamburg18:34VerdenMysteriet med de forsvunne barna: Nå er mor arrestert17:57NorgeBil tatt av snøskred i Jølster16:25PolitikkFlertallet i Trøndelag Ap støtter Trond Giske som fylkesleder16:16NorgeTelenors datterselskap betaler 1,1 milliarder kroner til teletilsynet i Bangladesh15:52PolitikkOppsiktsvekkende undersøkelse: Russerne vil være venner med Vesten15:39SportSesongen over for Windingstad15:31NorgeFire savnede femåringer på Nesodden funnet15:20VerdenYtterligere to covid-19-dødsfall i Iran15:14NorgeNorsk artist siktet for ran – varetektsfengslet i fire uker15:06NorgeTre menn dømt for grove trusler og mishandling i nære relasjoner14:47SportLiverpool blir uten Henderson tre ukers tid14:44KulturTo NRK-korrespondenter takker for seg14:36NorgeÉn til sykehus etter kollisjon mellom bil og snøscooter14:13NorgePolitiet etterforsker leilighetsbrann i Kristiansund14:12NorgePolitiet ferdig med etterforskningen av drapssaken på Kapp14:11Helse og livsstilFastlege skrev ut medisiner til seg selv – ga dem videre til slektninger13:24Penger1.100 flere mottok uføretrygd i januar13:23SportNorges bandykvinner sjanseløse mot Russland12:57VerdenSyrisk Idlib-angrep fordømmes
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus