Rolfsen fikk ikke produksjonsstøtte

Ulrik Imtiaz Rolfsen. Arkivfoto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
Ulrik Imtiaz Rolfsen. Arkivfoto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ulrik Imtiaz Rolfsen vant i Høyesterett da PST beslagla materialet hans fra det norske IS-miljøet. Avgjørelsen prises internasjonalt. Men Norsk filminstitutt vil ikke støtte produksjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Instituttet avslo å gi produksjonsstøtte til filmen «Den norske islamisten» fordi det mener filmen ikke har stort internasjonalt potensial, skriver Aftenposten.

Samtidig har Rolfsens kamp for å få lage filmen allerede vakt internasjonal oppsikt. I juni i fjor gjennomførte Politiets sikkerhetstjeneste (PST) en razzia hjemme hos Rolfsen og beslagla råmaterialet. PSTs fremferd vakte oppsikt, og saken endte til slutt i Høyesterett. Landets øverste domstol slo enstemmig fast at beslaget var ulovlig, en avgjørelse Columbia University i USA kåret til årets viktigste dom.

Les også: Anker kjennelse som lar PST få se beslaglagt filmopptak

Etter å ha gitt Rolfsen utviklingsstøtte, sier altså Norsk filminstitutt (NFI) nei til å støtte produksjonen av filmen. Instituttets dokumentarfilmkonsulent skriver blant annet: «Ut ifra det jeg har sett og lest, og den tidsrammen som er lagt for ferdigstillelse, har jeg liten tro på noe stort internasjonalt potensial i denne filmen».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Filmskaperen selv ønsker ikke å lage en stor sak av at han ikke fikk ny støtte.

– Jeg har hatt en god dialog med NFI og jeg søker igjen, sier Rolfsen, som hadde håpet å bli ferdig med filmen før sommeren.

Les også:

Rolfsen håper kildevernet vinner

Filmskaper tapte mot PST i lagmannsretten

PST-sjefen ble ikke varslet om filmbeslag