Raymond Johansen brøt bilinstruks

Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) har ifølge VG ofte bestilt bilkjøring til jobb. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) har ifølge VG ofte bestilt bilkjøring til jobb. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i Oslo har flere ganger bestilt bil for å kjøre til jobben. Det er ikke i tråd med kommunens eget regelverk for bruk av bilordningen, skriver VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter kritikk mot bruken av en luksuriøs Audi A8 med sjåfør og piggdekk, varslet byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i helgen en full gjennomgang av bilordningen.

Da ordningen ble opprettet under det borgerlige byrådet i 2012, ble det laget et regelverk som slår fast at kjøring til hjemmet ikke skulle være en del av det faste kjøreoppdraget, skriver VG.

«Transport til og fra egen bolig tillates bare når dette skjer i direkte forbindelse med representasjonsoppdrag i rådhuset, samt arrangementer, møter eller andre tjenstlige oppdrag utenfor rådhuset», heter det.

Les også: MDG-topp forsvarer bruk av pisk og gulrot

– Bruken skjøt i været

Etter det VG erfarer, skal kjøringen fra egen bolig ha skutt i været etter at Raymond Johansen ble byrådsleder. Gjennom vinteren skal han ha blitt hentet hjemme og kjørt til rådhuset mellom to til fire ganger i de fleste ukene.

– I likhet med tidligere politikere har også jeg blitt kjørt mellom hjem og jobb slik jeg har sagt i mediene de siste dagene, svarer Johansen i et skriftlig.

Han sier han ikke kjente til kjøreinstruksen før VG omtalte saken.

– Ved gjennomgang av biltjenesten må vi se på det paradoksale i at vi har et regelverk som sier at man ikke skal kjøres mellom hjem og arbeid, samtidig som politiet råder oss aktivt til å bruke bilordningen så lenge vi har den, skriver Johansen.

Les også: Johansen får ikke kalle seg byregjeringsleder

Sikkerheten

I en pressemelding fredag opplyser Oslo politidistrikt at politiet har anbefalt kommunen å benytte biltjenesten av hensyn til sikkerheten.

– Vi er godt kjent med at rådhuset har en egen biltjeneste, og vi anbefalte bruk av denne til tid og sted ut fra en generell sikkerhetsvurdering, sier politiinspektør Johan Fredriksen.

Behovet vil kunne variere ut fra hvor eksponert man er i mediene, type arrangement, gjeldende trusselvurdering, faktiske trusler og andre hensyn, ifølge politiet.

Les også: Rasmus Hansson: Jeg gjør feil!

Opplevd usikkerhet

– Dette er en anbefaling vi også har gitt til den tidligere ledelsen i Oslo kommune som en følge av at de har mottatt trusler som har ført til et stort press og opplevd usikkerhet. I denne sammenheng har vår anbefaling vært å unngå offentlig kommunikasjon og bruke biltjenesten, sier Fredriksen,

– Vår erfaring er at dette behovet ikke vil bli mindre i fremtiden, og at dette også er ment å ha en forebyggende effekt, fortsetter han.

Les også: Tajik utsatt for grov hets og rasisme i VG-debatt

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus