Clinton upopulær blant hvite menn

Hillary Clinton gjør det skarpt blant minoritetsvelgere og kvinner, men hvite menn kan skape trøbbel for henne i valgkampen. Foto: Brendan McDermid / Reuters / NTB scanpix
Hillary Clinton gjør det skarpt blant minoritetsvelgere og kvinner, men hvite menn kan skape trøbbel for henne i valgkampen. Foto: Brendan McDermid / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Hillary Clinton, som forsøker å bli Demokratenes presidentkandidat, har bred støtte blant kvinner og minoriteter, men sliter med å overbevise USAs hvite menn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En fersk undersøkelse gjort av Quinnipiac-universitetet i Connecticut viser at hele 68 prosent av de hvite mennene har en negativ holdning til Clinton.

Den tidligere førstedamen leder nominasjonskampen på demokratisk side, men har ennå ikke sikret seieren. Utfordreren Bernie Sanders har vunnet sju av de åtte siste nominasjonsrundene, og i velgergruppen som opplyser at den misliker Clinton, gjør han stor suksess.

Les også: Norsk gatekunstner med sabotasjeaksjon mot Trump

Tidligere i uken vant Sanders i delstaten Wisconsin, og da plukket han 64 prosent av de mannlige stemmene, ifølge CNN.

– Dette er en utfordring for henne. Hun har ikke klart å appellere til denne velgergruppen slik Sanders har gjort, sier Jeanne Zaino, professor i statsvitenskap ved Iona College i New York.

Hun påpeker at situasjonen var motsatt for åtte år siden, da Clinton kjempet om nominasjonen mot nåværende president Barack Obama. Den gang slet Obama kraftig med å skaffe stemmene til de mannlige, hvite velgerne.

Les også: Clinton advarer mot Trump-utnevnt dommer

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus