Nedtur for Høyre på måling

Høyre, her representert ved partileder og statsminister Erna Solberg, går ned med fire prosentpoeng på ny måling. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix.
Høyre, her representert ved partileder og statsminister Erna Solberg, går ned med fire prosentpoeng på ny måling. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Høyre starter landsmøtehelgen med tilbakegang på 4 prosentpoeng på en ny måling fra Vårt Land.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Målingen er gjennomført Norstat på vegne av avisen og viser at partiet får en oppslutning på 21,8 prosent, ned 4,1 prosentpoeng fra forrige måling. Hele 17,3 prosent av dem som stemte Høyre ved forrige stortingsvalg oppgir nå at de er usikre.

– Høyre står nokså stille på andre galluper, og det er alltid vanskelig å fastslå noe på bakgrunn av én måling. Vi synes selvfølgelig at dette er for dårlig i forhold til de andre meningsmålingene. Vi får avvente andre målinger som kommer etter hvert, sier Høyre-leder og statsminister Erna Solberg til Vårt Land.

Les også: Erna Solberg: – Ikke enkelt å samle de borgerlige

Størst framgang på målingen har Ap, med 3,4 prosentpoeng til 34,6 prosent, mens Frp går fram med 1,2 prosentpoeng og får en oppslutning på 18,8 – bare tre prosentpoeng bak Høyre.

For de andre partiene er resultatet som følger, med endring siden februarmålingen i parentes: Sp: 5,6 prosent (-0,7), KrF: 4,8 prosent (-0,1), V: 4,2 prosent (+0,6), MDG: 3,6 prosent (+0,6), SV: 3,3 prosent (-2,4), Rødt: 1,6 prosent (0,1).

En annen måling, som ble publisert i VG fredag, viser stort sett små endringer, og en svak oppgang på 1,2 prosent for Høyre.

Les også: MDG-topp forsvarer bruk av pisk og gulrot

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus