Uenighet i MDGs lederduo

På helgens landsmøte i Miljøpartiet de Grønne (MDG) går Hilde Opoku av som én av to nasjonale talspersoner. Hun legger ikke skjul på at hun er kritisk til partiets andre frontfigur, Rasmus Hansson.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et intervju med Bergens Tidende sier Opoku at samarbeidet med Hansson til tider har vært krevende.

– Jeg synes Rasmus gjør en god jobb som stortingspolitiker, men jeg merker at han ikke har lang erfaring som politiker. Det er noe annet å drive politisk parti enn miljøorganisasjon. Det er krevende når vi har forskjellige tanker om hvordan et parti skal styres, sier hun. På helgens landsmøte trer hun ut av rollen som talsperson etter to år i jobben. Rasmus Hansson fortsetter. Opoku tegner et bilde av et samarbeid som ikke alltid har fungert like godt.

Les også: MDG-topp forsvarer bruk av pisk og gulrot

– Det kan være at han har det litt for travelt med å komme fram til beslutninger. Demokrati er noe som tar tid. En demokratisk prosess må gå sin gang. En må involvere partiet når det er rom for det, sier hun.

Rasmus Hansson vil ikke kommentere personkjemien mellom talspersonduoen.

– Vi har gjort den jobben vi skal gjøre i valg for parti. Så har vi håndtert de utfordringene som vi har hatt ellers, sier han.

Les også: Erna Solberg: – Ikke enkelt å samle de borgerlige

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus