Erna Solberg: – Ikke enkelt å samle de borgerlige

Statsminister Erna Solberg synes ikke det har blitt lettere å samle de borgerlige partiene i regjering den siste perioden. Fra venstre: Krf-leder Knut Arild Hareide, Venstre-leder Trine Skei Grande, statsminister og Høyre-leder Erna Solberg og finansminister og Frp-leder Siv Jensen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Statsminister Erna Solberg synes ikke det har blitt lettere å samle de borgerlige partiene i regjering den siste perioden. Fra venstre: Krf-leder Knut Arild Hareide, Venstre-leder Trine Skei Grande, statsminister og Høyre-leder Erna Solberg og finansminister og Frp-leder Siv Jensen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

VGs partibarometer for april viser få endringer siden sist. Statsminister Erna Solberg (H) peker på regjeringens støttepartier Venstre og KrF som nøkkelen for utviklingen videre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I målingen, som er gjort av InFact for VG , er Venstre og MDG under sperregrensen. Med Venstre under 4 prosent mister de borgerlige partiene flertallet på Stortinget.

Til VG sier Solberg at det ikke er blitt noe enklere å samle de fire partiene i regjering, slik mange håpet etter stortingsvalget i 2013.

Les også: MDG-topp forsvarer bruk av pisk og gulrot

– Det har ikke blitt enklere å få det til. Først og fremst står dette på hvilket valg Venstre og KrF gjør. Men jeg mener fortsatt at alle får mest gjennomslag for politikken gjennom et samarbeid mellom disse fire partiene, sier statsministeren.

Høyre får en oppslutning på 22,4 prosent, 1,2 prosentpoeng opp fra målingen tatt opp 25. februar. Frp får 16,7 prosent (-1,2), mens Venstre får 3,9 prosent (+0,2) og KrF 5,5 (+0,2).

Arbeiderpartiet får 33,6 prosent tilbake 0,4 prosentpoeng. SV får 4,9 (+0,8), Sp: 7,2 (-0,2), Rødt: 1,9 (-0,1), MDG: 3,5 (-0,8).

Les også: Skattestrid i Høyre før landsmøtet

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus