Oslo Frp ønsker folkeavstemning om monarkiet

Aina Stenersen, leder i Oslo Frp, ønsker ikke republikk i Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Aina Stenersen, leder i Oslo Frp, ønsker ikke republikk i Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Aina Stenersen i Oslo Frp ønsker ikke republikk, og foreslår folkeavstemning om monarkiet i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag ble det kjent at Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik og over 80 prosent av de yngste i Ap-gruppen på Stortinget vil fjerne kongehuset og innføre republikk i Norge. Det ønsker ikke Oslo Frp, som vil foreslå folkeavstemning om dette spørsmålet.

– Det er viktig å høre hva folket mener, ikke bare oss politikere som sitter på Stortinget. Derfor vil vi ha en folkeavstemning om monarkiet, sier Aina Stenersen, leder i Oslo Frp. Forslaget vil de fremme på Frps landsmøte i slutten av april, forteller hun.

– Jeg synes det er oppsiktsvekkende at Tajik vil ha republikk. Vi har lange og sterke tradisjoner for monarki i Norge, og jeg er stolt over de verdiene og tradisjonene kongefamilien representerer. De har vært flinke til å modernisere seg, og viser stor åpenhet, sier hun.

Les også: Kong Harald: – Vi kan ikke ta imot hele Afrika

Samtidig som folkeavstemningen om monarkiet, ønsker også Oslo Frp en avstemning om innvandringspolitikk.

– Man kan ha flere spørsmål i en avstemning, det er mer effektivt enn å ha flere avstemninger. Vi vil høre om folk ønsker en strengere innvandringspolitikk. Vi ønsker først og fremst å høre hva folk synes, og politikerne i Norge har et ansvar for å følge opp hva innbyggerne mener, sier Stenersen.

Les også: Fortsatt klart flertall for monarki på Stortinget

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus