Sandberg anklager blad for å lage konspirasjonsteorier

Se FiskeribladetFiskarens intervju med Per Sandberg.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdag freste fiskeriminister Per Sandberg (Frp) mot journalistene fra FiskeribladetFiskaren. Nå anklager han dem for å konstruere konspirasjonsteorier mot ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Folk må bare si hva de vil om Per Sandberg, men her hadde jeg all grunn til å bli forbanna, sa fiskeriministeren selv da han gjestet TV 2 Nyhetskanalen torsdag morgen.

Det var FiskeribladetFiskarens artikkel, som antydet at statsråden hadde gitt økt torskekvote til en venn, reder Rolf-Bjørnar Tøllefsen, som fikk Sandberg til å tenne.

– Det er så elendig journalistikk at det burde gått inn i komibøkene. Det burde gått inn på Journalistikkhøgskolen som et eksempel på dårlig journalistikk, tordnet Sandberg i videoen du kan se øverst i artikkelen.

Bakgrunn: Rasende Sandberg latterliggjorde journalister

Spekulasjoner og konspirasjonsteorier

Til TV 2 sier Sandberg at han har møtt Tøllefsen én gang – hos Tøllefsen på Gran Canaria.

– Selvfølgelig. Vi var ute og spiste middag og kjørte gokart med våre barn. Det har ingenting med torskekvote å gjøre, sier Sandberg, og stempler Fiskeribladets opplysninger som konspirasjoner.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er spekulasjoner. Det jeg først og fremst reagerer på, og det har jeg fullstendig rett til, er at man lager konspirasjonsteorier rundt omkring.

Han avviser at de to har sosial omgang på Senja, og at de to ikke engang har hverandres telefonnummer.

– Han skal visstnok være min nabo på Senja. Ja vel? Mellom meg og Tøllefsen er det 6,7 kilometer. Så dette er spekulasjoner fra Fiskeribladet for å lage konspirasjoner, fordi Fiskeribladet er uenig i at jeg viderefører denne instruksen, som sikrer fleksibilitet, sikrer arbeidsplasser og sikrer flåten under 11 meter, sier fiskeriministeren.

Oppgitt redaktør

Overfor TV 2 gir redaktør Nils Torvik i FiskeribladetFiskaren uttrykk for at han ikke er begeistret for Sandbergs opptreden.

– Jeg synes ikke noe om at en minister svarer slik til journalister. Jeg synes en minister skal svare på sak, og ikke gi karakteristikker av journalister, sier han etter at han og bladet ble utskjelt av fiskeriminister Per Sandberg.