Titusenvis demonstrerte mot peruansk presidentkandidat

Rasende peruanere demonstrerte tirsdag mot presidentkandidaten Keiko Fujimori. Foto: Mariana Bazo / Reuters / NTB scanpix
Rasende peruanere demonstrerte tirsdag mot presidentkandidaten Keiko Fujimori. Foto: Mariana Bazo / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

På dagen 24 år etter at Alberto Fujimori kuppet makten i Peru, marsjerte rundt 50.000 mennesker i protest mot at datteren hans får stille som presidentkandidat.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Keiko Fujimori (40) leder på meningsmålingene i forkant av søndagens valg i landet, men hun er slett ikke populær blant alle peruanere. Med kampropet «Fujimori, aldri igjen!» hadde titusenvis av mennesker, de fleste av dem unge, møtt opp på Plaza San Martin i sentrum av hovedstaden Lima tirsdag. De bar bannere og et stort peruansk flagg mens de marsjerte mot lokalene til den nasjonale valgkommisjonen.

– Jeg ønsker at verden får vite at peruanerne er opprørt over at datteren til en korrupt leder kan bli president, sa universitetsprofessoren Patricia Salazar.

Også i flere mindre byer rundt om i Peru ble det holdt lignende marsjer tirsdag, dog i betydelig mindre skala.

Keiko Fujimoris far, Alberto, regjerte i Peru fra 1990 til 2000. 5. april 1992 gjennomført han et presidentkupp, der han stengte kongressen og satte grunnloven til side. Han ble dømt for korrupsjon og forbrytelser mot menneskeheten i 2009 og soner en fengselsdom på 25 år.

Nesten halvparten av de opprinnelige kandidatene har enten trukket seg eller blitt avvist i forkant av presidentvalget. Fujimori og Pedro Pablo Kuczynski – nummer én og to på meningsmålingene – er begge blitt beskyldt for å kjøpe stemmer, men de har foreløpig fått klarsignal til å fortsette valgkampen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus