Avgjørende uker i vente for Rousseff

Brasils president Dilma Rousseff risikerer å bli stilt for riksrett. Foto: Adriano Machado / Reuters / NTB scanpix
Brasils president Dilma Rousseff risikerer å bli stilt for riksrett. Foto: Adriano Machado / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Brasils president Dilma Rousseff la mandag fram de siste argumentene for hvorfor hun ikke bør stilles for riksrett. Senere i måneden kan hennes skjebne bli avklart.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Riksadvokat José Eduardo Cardozo hevdet at Rousseff ikke kan stilles for riksrett da han la fram sine siste argumenter på vegne av presidenten for høringskomiteen i Brasília.

Cardozo benektet at Rousseff har tatt opp uautoriserte lån fra statseide banker for å skjule budsjettunderskudd, og han mener anklagene uansett ikke er et lovbrudd som kvalifiserer for riksrett.

– Å stille henne for riksrett vil derfor være et kupp, et brudd på grunnloven og en fornærmelse mot våre lover, sa Cardozo.

Mandagens høring var starten på to viktige uker som kan avgjøre Rousseffs politiske skjebne.

Nå skal den tverrpolitiske komiteen bruke tiden fram til 11. april før den legger fram en anbefaling om hvorvidt Rousseff bør stilles for riksrett. Komiteens anbefaling er ikke bindende, men 17. april skal underhuset i kongressen – på grunnlag av anbefalingen – stemme over saken. I underhuset trengs to tredeler – eller 342 – av stemmene for å få stilt den stadig mindre populære presidenten for riksrett.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus