Titusener demonstrerte mot fredsprosessen i Colombia

Titusenvis av colombianere demonstrerte søndag mot president Juan Manuel Santos og fredsprosessen med FARC-geriljaen. Foto: Reuters / NTB scanpix
Titusenvis av colombianere demonstrerte søndag mot president Juan Manuel Santos og fredsprosessen med FARC-geriljaen. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Titusenvis av colombianere protesterer mot fredsprosessen i landet og krever president Juan Manuel Santos' avgang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Forræder, gå av nå!» lød et av slagordene mot presidenten, med henvisning til fredsforhandlingene han i lengre tid har ført med den venstreorienterte FARC-geriljaen.

Demonstrasjonene, som fant sted i over 20 byer landet over søndag, kom dagen etter at regjeringen i Bogota også innledet formelle fredsforhandlinger med landets nest største geriljagruppe ELN.

Tidligere president Alvaro Uribe og hans konservative parti, Det demokratiske sentrumspartiet, organiserte søndagens protester. 62-åringen ledet selv an i demonstrasjonstoget i hjembyen Medellin.

Dødsskvadron

Uribe var president i årene 2002 til 2010 og gjorde da sitt ytterste for å knuse den venstreorienterte geriljaen militært.

I slutten av februar ble Uribes yngre bror Santiago pågrepet og anklaget for delaktighet i drap begått av dødsskvadronen De tolv apostler.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Halvmilitære, høyreorienterte dødsskvadroner anklages for titusenvis av drap i Colombia, men Alvaro Uribe hevder broren er politisk fange.

Fristen utløp

Fredsforhandlingene med FARC-geriljaen ble innledet i Oslo i oktober 2012 og har siden pågått i Havanna med Norge og Cuba som tilretteleggere.

Partene satte opprinnelig 23. mars i år som frist for å komme fram til en endelig avtale, men fortsetter nå på overtid.

Borgerkrigen i Colombia har kostet over 260.000 mennesker livet og drevet 6,6 millioner colombianere på flukt siden 1960-tallet. Ytterligere 45.000 colombianere har forsvunnet i løpet av krigen.