Raymond Johansen vil vurdere bilordning på nytt

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) har bedt Rådhusets forvaltningstjeneste om en bred gjennomgang av sikkerhetssituasjonen i Oslo rådhus. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) har bedt Rådhusets forvaltningstjeneste om en bred gjennomgang av sikkerhetssituasjonen i Oslo rådhus. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) har bedt om en ny vurdering av sikkerhetssituasjonen og bilvalg i Oslo rådhus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg tar dette initiativet slik at bystyret i neste omgang vil kunne ta beslutning om hvilke sikkerhetstiltak som er riktige å ha for Rådhuset basert på et slikt grundig arbeid, sier Johansen i en pressemelding.

Tidligere denne uken ble det kjent at byrådslederen kjøres rundt i en Audi A8. Kritikken går ut på at byrådet ber innbyggerne i Oslo om å la bilen stå, men selv kjører lederen rundt i en klimafiendtlig bensinsluk av en luksusbil – med piggdekk, noe de vil innføre egne avgifter mot.

Ble etablert etter 22. juli

Johansen ber nå Rådhusets forvaltningstjeneste om å gjøre en bred gjennomgang og analyse av sikkerhetssituasjonen i Rådhuset og for dets ansatte og politikere, hvor også bilordningen vil inngå.

Biltjenesten på Rådhuset ble etablert etter terrorhandlingene 22. juli 2011 – først og fremst av sikkerhetshensyn.

Les også: MDG: – Det er ingen menneskerett å kjøre bil

Vil ha lavutslippsbiler

– Jeg har samtidig bedt Rådhusets forvaltningstjeneste gjøre en konkret vurdering av om det per i dag finnes lavutslippsbiler i markedet som tilfredsstiller deres krav til sikkerhet, noe de mener det ikke gjorde da de inngikk kontraktene for 9 måneder siden, i juli 2015, sier byrådslederen.

Bilkritikken kommer etter måneder med navnekrangling. De rødgrønne i Oslo prøver å få igjennom at byrådet skal kalles byregjering og byrådslederen skal tituleres byregjeringsleder.

Les også: Kontant Sanner-nei til byregjering i Oslo

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus