Støre ber politikere lytte til folkeavstemninger

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre ber norske lokalpolitikere respektere og forholde seg til utfallet av folkeavstemninger om kommunesammenslåinger. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre ber norske lokalpolitikere respektere og forholde seg til utfallet av folkeavstemninger om kommunesammenslåinger. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Lokalpolitikere må høre på hva befolkningen sier i folkeavstemninger om kommunesammenslåinger, mener Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han talte lørdag til årsmøtet i Aust-Agder Ap.

– Formelt er dette rådgivende folkeavstemninger. Men når politikerne først velger å gå til folket, ligger det en veldig kraftig føring for å lytte til folket, sier Støre til Fædrelandsvennen lørdag.

Les også: Støre: – «Full sirkel» om kvoteflyktninger

Han mener det blir «uhyre vanskelig» ikke å lytte til innbyggerne hvis oppslutningen om folkeavstemningene er så stor at den speiler innbyggernes syn.

På Sørlandet skal fem kommuner ha folkeavstemning om hvorvidt de skal slå seg sammen. De fem ordførerne er alle tilhengere av sammenslåing, og enkelte har vært tydelige på at det er politikerne som til slutt skal avgjøre spørsmålet, skriver lokalavisen.

Les også: Støre: – Ikke kall det en tiltakspakke

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus