Høyre og Arbeiderpartiet fornøyd med ny måling

Både Høye og Arbeiderpartiet sier de fornøyde med Dagbladets måling. På bildet se lederne for de to partiene – statsminister Erna Solberg (H) og Ap-leder Jonas Gahr Støre. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Både Høye og Arbeiderpartiet sier de fornøyde med Dagbladets måling. På bildet se lederne for de to partiene – statsminister Erna Solberg (H) og Ap-leder Jonas Gahr Støre. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Arbeiderpartiet scorer best på seks av tolv saksområder i en måling gjort for Dagbladet. Høyre scorer best på to punkter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I målingen for Dagbladet er velgerne spurt om hvilket parti de mener er best til å løse tolv aktuelle utfordringer. Av de tolv saksområdene er det kun skole/utdanning og storbypolitikk som Høyre kommer best ut av.

Arbeiderpartiet vinner på helse/sykehus, arbeid/sysselsetting, likestilling-/familiepolitikk, holde orden på økonomien, integrering, og eldreomsorg.

Les også: Regjeringspartiene frem på ny måling

I områdene miljø/klima, samferdsel, innvandring og distriktspolitikk kommer de to partiene like godt ut av det, ifølge målingen.

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier han er fornøyd med at de har sterk tillit på å skape arbeidsplasser.

– Det er blitt rekordhøy arbeidsløshet i Norge, derfor er det viktigste i norsk politikk nå arbeid. Han sier de er kritiske til at regjeringen gjør for lite og for seint, og at de bruker de store pengene feil.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus