Meny

Regjeringspartiene frem på ny måling

Både Frp-leder Siv Jensen (t.v.) og Høyre-leder Erna Solberg kan glede seg over økt oppslutning på DNs partibarometer for mars. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre og Fremskrittspartiet styrker seg og får en samlet oppslutning på 41,9 prosent på Dagens Næringslivs partibarometer for mars.

Høyre får en oppslutning på 24,3 prosent (+0,5), mens Frp går frem 0,6 prosentpoeng til 17,6 prosent.

Statsminister og Høyre-leder Erna Solberg er godt fornøyd med målingen.

– Det var hyggelige tall. Det er vel sånn at folk ser hva som faktisk skjer og hvilke resultater regjeringen leverer. Vi har samferdselsinvesteringer som går opp og sykehuskøer som går ned. Jeg tror folk opplever at regjeringen styrer godt, sier Solberg til Dagens Næringsliv.

Les også:  Solberg er trygg i statsministerstolen

Både SV og Ap går tilbake på målingen, som er utført av Sentio Research. SVs tilbakegang er på 1,4 prosentpoeng til 3,4 prosent, mens Arbeiderpartiet får en oppslutning på 32,3 prosent (-0,9).

– Det er liten tvil om at særlig Frp fortsatt mobiliserer mange av sine gjerdesittere på innvandringssaken – på den tilstrømningen vi så i vinter. Jeg overbevist om at når dagsordenen vris over på sysselsetting, arbeidsledighet og manglende vekst og nyskaping, vil vi mobilisere mer, sier Ap-nestleder Trond Giske.

De øvrige partiene får følgende oppslutning på målingen (endring fra februarmålingen i parentes): Sp 5,8 (+0,7), KrF 5,6 (+0,5), Venstre 4,7 (-0,1), MDG 3,8 (+1,2), Rødt 1,6 (+0,1) og Andre 1,1 (-1).

Les også:  Dyster måling for Arbeiderpartiet

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus