Meny

Frp-støtte for kjernesaker, men ikke økonomisk politikk

Frp er i motvind på nye målinger. – Jeg skulle ønske vi fikk større tillit fra folket i denne undersøkelsen. Vi har gjort mange tiltak for å skape arbeidsplasser, men vi har åpenbart ikke vært flinke til å fortelle hva vi har gjort, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) (bildet). Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange velgere har tro på Frps løsninger for kjernesaker som innvandring og samferdsel, men partiet kommer ikke så heldig ut av det når det gjelder økonomisk politikk.

I saksbarometeret Ipsos MMI har utført for Dagbladet denne uken, svarer bare 5,3 prosent av de spurte at partiet har den beste politikken for å skape nye arbeidsplasser. 9,6 prosent svarer at Frp har den beste politikken for å holde orden i norsk økonomi. Til sammenligning mener én av tre av at Arbeiderpartiet har den beste politikken for å skape arbeidsplasser, mens 27,6 prosent sier det samme om Høyre.

Les også: Frp i Sør-Trøndelag vil avvikle rovdyrsoner

Av dem som sier de ville stemt Frp, mener 33 prosent at Høyre er best til å skape nye arbeidsplasser. 33 prosent av Frp-velgerne oppgir også Høyre som partiet som holder best orden i norsk økonomi.

– Jeg skulle ønske vi fikk større tillit fra folket i denne undersøkelsen. Vi har gjort mange tiltak for å skape arbeidsplasser, men vi har åpenbart ikke vært flinke til å fortelle hva vi har gjort, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp).

Av de spurte svarer 32 prosent at Ap er best til å holde orden i økonomien, mens 31 prosent oppgir Høyre.

Frp gjør det godt på to områder: samferdsel og innvandring. 26 prosent av de spurte mener partiet har den beste samferdselspolitikken. Tallet er det samme for innvandring.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus