Meny

Paven fordømmer behandlingen av flyktninger og migranter

Paven refererte til den siste tidens terrorangrep i Belgia, Tyrkia, Nigeria, Tsjad, Cameroon, Elfenbenskysten og Irak, i sitt påskebudskap. Foto: Max Rossi (Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I sin tradisjonsrike påsketale til byen og verden – urbi et orbi – kritiserte Pave Frans behandlingen av flyktninger og migranter.

– Altfor ofte må flyktninger og migranter møte døden. Eller de blir avvist av dem som kunne ha ønsket dem velkommen og hjulpet dem, sier Pave Frans i sin påsketale søndag.

Paven refererte også til den siste tidens terrorangrep i Belgia, Tyrkia, Nigeria, Tsjad, Kamerun, Elfenbenskysten og Irak.

Les også:  Paven vasker flyktningers føtter i påskeritual

– Påskebudskapet inviterer oss til å ikke glemme de menn og kvinner som søker en bedre fremtid. Og ikke minst det store antallet med flyktninger og migranter som flykter fra krig, sult, fattigdom og sosial urettferdighet, sa Frans i talen sin.

Sikkerheten på St. Petersplassen var forsterket med politiovervåking etter tirsdagens terrorangrep i Brussel. De titusenvis av tilskuerne ble også sjekket med metalldetektorer før de fikk delta i feiringen.

Les også:  Paven tok oppgjør med Europas syn på flyktningkrisen

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus