Meny

Unge Høyre håner Høie på snusboks

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) viste i februar i fjor fram nye emballasjer for snus og tobakk. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Unge Høyre er ikke tilhengere av helseminister Bent Høies ønske om nøytral emballasje på tobakksvarer. I Bergen har ungdomspartiet trykket opp snusbokser med bilde av Høyre-statsråden.

– Vi mener det er trist at Høie, som ellers gjør en god jobb, bruker tid på dette forslaget framfor saker som virkelig kan utgjøre en forskjell, som å redusere helsekøene, sier Phillip Charles i Bergen Unge Høyre til Dagbladet.

På snusboksene som Unge Høyre skal dele ut på Høyres landsmøte i april, har Charles skrevet hvor dumt de mener Høies forslag fra januar i fjor, er. På pakken heter det «Plain Pack. Plain stupidity».

Les også: Høie vil ha flertall av kvinnelige sykehussjefer

Bent Høie selv tar kritikken fra sine egne med knusende ro.

– Jeg er imponert over at Bergen Unge Høyre har laget en boks som er enda mer avskrekkende enn mitt forslag, sier Høie til Dagbladet og mener Unge Høyre har latt seg forlede av tobakksindustrien.

Les også: Høie: – Må tåle sterke ord

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus