Meny

Kim Jong-un hyller ny nordkoreansk rakettmotor

Nord-Koreas leder Kim Jong-un overværer her en militærøvelse i Pyongyang tidligere i mars. Foto: KCNA (Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge statlige medier har Nord-Korea for første gang gjennomført en vellykket test av en rakettmotor som bruker fast drivstoff.

Statsleder Kim Jong-un skal ha holdt oppsyn med testen, som i Nord-Korea beskrives som et «historisk» fremskritt i landets atomvåpenkapasitet.

Dersom opplysningene viser seg å stemme, kan det bety at Nord-Korea fortsetter arbeidet med å utvikle en interkontinental atomrakett i høyt tempo, til tross for at FN i begynnelsen skjerpet sanksjonene mot landet.

Les også:  Nord-Korea skjøt missil og prosjektiler ut i havet

– Kim bemerket med stor fornøyelse at den vellykkede testen øker kraften i ballistiske raketter som nådeløst kan ramme fiendtlige styrker, rapporterte det statlige nyhetsbyrået KCNA.

FNs menneskerettighetsråd bestemme onsdag å utnevne en ekspertgruppe som skal se på måter å holde Nord-Koreas ledere ansvarlige for utbredte og alvorlige brudd på menneskerettigheter i landet.

Les også: 

Sør-Korea vil slippe flygeblader over Nord-Korea

Obama skjerper sanksjonene mot Nord-Korea

Nord-Korea: – Kan utslette hele Manhattan

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus