Kim Jong-un hyller ny nordkoreansk rakettmotor

<p>Nord-Koreas leder Kim Jong-un overværer her en militærøvelse i Pyongyang tidligere i mars. Foto: KCNA (Reuters / NTB scanpix)</p>
Nord-Koreas leder Kim Jong-un overværer her en militærøvelse i Pyongyang tidligere i mars. Foto: KCNA (Reuters / NTB scanpix)

Ifølge statlige medier har Nord-Korea for første gang gjennomført en vellykket test av en rakettmotor som bruker fast drivstoff.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsleder Kim Jong-un skal ha holdt oppsyn med testen, som i Nord-Korea beskrives som et «historisk» fremskritt i landets atomvåpenkapasitet.

Dersom opplysningene viser seg å stemme, kan det bety at Nord-Korea fortsetter arbeidet med å utvikle en interkontinental atomrakett i høyt tempo, til tross for at FN i begynnelsen skjerpet sanksjonene mot landet.

Les også: Nord-Korea skjøt missil og prosjektiler ut i havet

– Kim bemerket med stor fornøyelse at den vellykkede testen øker kraften i ballistiske raketter som nådeløst kan ramme fiendtlige styrker, rapporterte det statlige nyhetsbyrået KCNA.

FNs menneskerettighetsråd bestemme onsdag å utnevne en ekspertgruppe som skal se på måter å holde Nord-Koreas ledere ansvarlige for utbredte og alvorlige brudd på menneskerettigheter i landet.

Les også:

Sør-Korea vil slippe flygeblader over Nord-Korea

Obama skjerper sanksjonene mot Nord-Korea

Nord-Korea: – Kan utslette hele Manhattan

Personvernpolicy