Strammer inn ved grensen mellom Finland og Russland

Russland og Finland er blitt enige om å innføre midlertidige restriksjoner ved to arktiske grenseoverganger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Årsaken er en økende strøm av asylsøkere. Avtalen ble undertegnet av Russlands president Vladimir Putin og Finlands president Sauli Niinisto tirsdag, og gjelder for grenseovergangene Salla og Raja-Jooseppi.

Den slår fast at kun finner, russere, hviterussere og deres familiemedlemmer kan krysse grensen på disse stedene over en midlertidig periode på 180 dager.

– Formålet med restriksjonene er å forebygge organisert ulovlig innvandring. I tråd med EU-forpliktelsene har Finland som mål å forhindre at det oppstår nye ruter for ulovlig innvandring, opplyser kontoret til den finske presidenten i en pressemelding.

Personvernpolicy