Meny

Hauglie vil ha flere funksjonshemmede i arbeid

I JOBB: Fire av ti funkssonshemmede er i jobb. Det er langt fra godt nok, mener arbeidsminister Anniken Hauglie. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) lover å sette inn flere tiltak for å øke arbeidsdeltakelsen blant funksjonshemmede.

«Regjeringen mener det er behov for et bredt spekter av virkemidler for å øke inkluderingen av funksjonshemmede i ordinært arbeidsliv. Både tiltak rettet mot å styrke den enkeltes muligheter på arbeidsmarkedet og tiltak rettet mot å redusere arbeidsgivers opplevde risiko ved å ansette utsatte grupper er viktig», skriver Hauglie i en epost til Klassekampen.

Bare fire av ti funksjonshemmede i arbeidsdyktig alder har inntektsbringende jobb. I 2001 inngikk myndighetene og partene i arbeidslivet avtalen om inkluderende arbeidsliv. Et av de viktigste målene var å øke sysselsettingen blant personer med nedsatt funksjonsevne. 15 år senere har yrkesdeltakelsen i denne gruppen i stedet hatt en svak reduksjon.

Statistisk sentralbyrå har siden 2002 gjennomført årlige intervjuundersøkelser for å kartlegge situasjonen for de funksjonshemmede på arbeidsmarkedet sammenlignet med resten av befolkningen.

I en rapport som ble publisert 16. mars kom det fram at 43 prosent av funksjonshemmede personer mellom 15 og 66 år er i arbeid. Sysselsettingen i den øvrige befolkningen i samme aldersgruppe er til sammenligning 74 prosent.

Siden 2002 har andelen falt med omtrent 3 prosentpoeng for de funksjonshemmede, mot 2 prosentpoeng for hele befolkningen.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus