Hauglie vil ha flere funksjonshemmede i arbeid

I JOBB: Fire av ti funkssonshemmede er i jobb. Det er langt fra godt nok, mener arbeidsminister Anniken Hauglie.
I JOBB: Fire av ti funkssonshemmede er i jobb. Det er langt fra godt nok, mener arbeidsminister Anniken Hauglie. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix

Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) lover å sette inn flere tiltak for å øke arbeidsdeltakelsen blant funksjonshemmede.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Regjeringen mener det er behov for et bredt spekter av virkemidler for å øke inkluderingen av funksjonshemmede i ordinært arbeidsliv. Både tiltak rettet mot å styrke den enkeltes muligheter på arbeidsmarkedet og tiltak rettet mot å redusere arbeidsgivers opplevde risiko ved å ansette utsatte grupper er viktig», skriver Hauglie i en epost til Klassekampen.

Bare fire av ti funksjonshemmede i arbeidsdyktig alder har inntektsbringende jobb. I 2001 inngikk myndighetene og partene i arbeidslivet avtalen om inkluderende arbeidsliv. Et av de viktigste målene var å øke sysselsettingen blant personer med nedsatt funksjonsevne. 15 år senere har yrkesdeltakelsen i denne gruppen i stedet hatt en svak reduksjon.

Statistisk sentralbyrå har siden 2002 gjennomført årlige intervjuundersøkelser for å kartlegge situasjonen for de funksjonshemmede på arbeidsmarkedet sammenlignet med resten av befolkningen.

I en rapport som ble publisert 16. mars kom det fram at 43 prosent av funksjonshemmede personer mellom 15 og 66 år er i arbeid. Sysselsettingen i den øvrige befolkningen i samme aldersgruppe er til sammenligning 74 prosent.

Siden 2002 har andelen falt med omtrent 3 prosentpoeng for de funksjonshemmede, mot 2 prosentpoeng for hele befolkningen.

Personvernpolicy