Meny

Kraftig kutt i asylsøkeranslaget for 2016

I de tre første ukene i mars har Utlendingsdirektoratet (UDI) registrert til sammen 230 asylsøkere. I forrige uke kom det 73 asylsøkere til Norge, som er fem flere enn uken før. På bildet UDI-direktør Frode Forfang. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Justisdepartementet har nedjustert anslaget over hvor mange asylsøkere som kan ventes til Norge i år. Tallet kuttes fra «maksimalt 60.000» til «mest sannsynlig rundt 25.000».

Det er i forbindelse med forberedelsene til behandlingen av revidert statsbudsjett i mai at Beregningsgruppen for utlendingsforvaltningen (BGU) har endret anslaget over hvor mange asylsøkere som trolig kommer til Norge i år.

I september i fjor, da statsbudsjettet ble lagt fram, viste prognosene at det ville komme mellom 10.000 og 60.000 asylsøkere til Norge i år, med rundt 33.000 som det mest sannsynlige.

Nå opplyser departementet at anslaget er justert ned til mellom 5.000 og 50.000, med rundt 25.000 som mest sannsynlig utfall.

Ifølge Justis- og beredskapsdepartementet er usikkerheten fremdeles stor, men departementet viser til at grensekontrollene som er satt i verk i Europa har medført lave søkertall i Norge. Sannsynligheten for at grensekontrollene vil vedvare har også økt.

I forrige uka sa UDI-direktør Frode Forfang til NRK at han regner med at anslagene er «høyst usikre», men at antallet asylsøkere vil blir vesentlig lavere enn tidligere anslått.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus