Meny

Fox News avlyser debatt uten Trump

Donald Trump vil ikke delta i TV-debatten som etter planen skulle holdes neste uke, fordi republikanerne «har hatt nok debatter». Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Republikanernes neste TV-debatt, som skulle sendes fra Utah neste uke, er avlyst fordi Donald Trump ikke vil stille.

I et intervju med Fox News, som skulle ha arrangert debatten, sier Trump at han ikke vil delta fordi republikanerne «har hatt nok debatter».

Rivalen John Kasich sa deretter at han også kommer til å hoppe over debatten hvis ikke Trump endrer mening og blir med likevel.

Ted Cruz kritiserte eiendomsmilliardæren på Twitter ved å kalle ham #DuckingDonald og ba sine tilhengere oppfordre Trump, som leder kampen om å bli republikaneres presidentkandidat, til å delta.

TV-debatten skulle etter planen holdes i Salt Lake City mandag neste uke.

Trumps avgjørelse om å stå over debatten føyer seg inn i en langvarig konflikt mellom ham og Fox News. Trump har blant annet anklaget journalisten Megyn Kelly for å være imot ham. Også i januar droppet Trump en TV-debatt arrangert av Fox News.

Politisk analyse:  Trump må ha sju av ti hvite menn for å bli president

Varsler opptøyer

Onsdag gikk Trump også ut å advarte om opptøyer dersom det republikanske partiet prøver å nekte ham presidentkandidaturet, selv om han får nok delegater etter nominasjonsvalgene.

Den etablerte delen av det republikanske partiet har lenge uttrykt misnøye med Trump, og ønsker ikke å ha ham som kandidat.

I et intervju med den amerikanske tv-kanalen CNN sier Trump at han tror han vil vinne nominasjonsvalget og sier han ikke engang vil tenke på hva som vil skje hvis han ikke får bli Republikanernes presidentkandidat.

– Jeg representerer mange, mange millioner mennesker. Jeg tror det ville blitt opptøyer, sier han.

Les hele saken: Trump varsler opptøyer hvis han ikke blir presidentkandidat

Europa vil ikke ha Trump

I helgen la EU-parlamentets president Martin Schulz lite skjul på at han ikke har spesielt mye til overs for eksentriske Trump.

– Trump tilhører disse folkene som vi også har her i Europa, som har en syndebukk på lur i alle saker, men som aldri har konkrete løsninger, uttalte Schulz til den franske fjernsynskanalen iTele.

– Ærlig talt så foretrekker jeg en annen kandidat, sier Schulz og refererte i intervjuet til Demokratenes Hillary Clinton.

Les hele saken:   Schulz: – Verken Europa eller USA vil ha Trump

Les også:   Trump-arrangement i Chicago stanset av kaos

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus