Meny

Ny måling: Borgerlig flertall uten KrF

Partiene til Trine Skei Grande (V), Siv Jensen (Frp) og Erna Solberg (H) har tilstrekkelig oppslutning til å få flertall på Stortinget uten KrF, ifølge en ny meningsmåling. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre går fram 2,6 prosentpoeng på en meningsmåling utført for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB). Dermed har Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre flertall på Stortinget, uten Kristelig Folkeparti.

– Hvis dette er et signal om at vi fortsatt går opp, er det veldig hyggelig, sier statsminister Erna Solberg (H) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Høyres framgang gir partiet en oppslutning på 26,6 prosent, et nivå som tilsvarer det partiet lå på ved forrige stortingsvalg. Målingen viser at Fremskrittspartiet går tilbake og får en oppslutning på 16,4 prosent. Venstre går opp med 0,3 prosentpoeng til 4,5 prosent.

Kristelig Folkeparti går på sin side tilbake med 2,3 prosentpoeng til en oppslutning på 3,9 prosent og har dermed den laveste oppslutningen siden 2012.

– Heldigvis viser snittet på målingene at vi ligger høyere enn dette. Jeg tror vi ligger midt mellom den forrige og denne målingen, sier KrF-leder Knut Arild Hareide og viser til februarmålingen, der partiet hadde en oppslutning på 6,2 prosent.

Les også: Regjeringspartiene må svelge asylkrav fra KrF

Slik er oppslutningen for de øvrige partiene: Arbeiderpartiet 33,1 (+1,1), Sosialistisk Venstreparti 3,6 (-1,3), Senterpartiet 5,4 (+0,3), Rødt 1,7 (-0,8), MDG 3,7 (+1,0), og andre 1,3 (+0,1).

Feilmarginen ligger mellom 1 og 3 prosent avhengig av partistørrelse. Framgangen til Høyre er innenfor, mens tilbakegangen til KrF er utenfor feilmarginen.

Les også:

AUF med asylopprør i Arbeiderpartiet

Lokale Ap-ere kritiske til partiets Listhaug-håndtering

Trine Skei Grande ga Listhaug asylleksjon

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus