Meny

Solberg: – Det er ikke riktig at Norge er i krise som nasjon

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ap-leder Jonas Gahr Støre mener regjeringen betrakter arbeidsledighet som et virkemiddel i omstillingen av norsk økonomi.

– Regjeringens arbeidsminister sier at man i vanskelige tider «får et push når det butter», og det vi ser av politikk og tiltak viser at regjeringen mener at arbeidsløshet er et virkemiddel i omstillingen. De arbeidsløse skal tvinges til å flytte, bryte opp, gå til andre næringer, sa Støre i Stortingets spørretime onsdag.

– Dette er regjeringens skrivebordsmodell for hvordan vårt samfunn virker, tilføyde Ap-lederen, som mener regjeringen ikke tar situasjonen på arbeidsmarkedet alvorlig nok.

Nektet å svare

Statsminister Erna Solberg (H) svarte at det er krise i deler av landet og for dem som rammes av arbeidsledighet, men gjentok at bildet er sammensatt.

– Sør- og Vestlandet får mer enn sin andel av krisetiltakene, hvis du kun ser på geografi. Vi vil se på rammene i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett, sa hun.

På spørsmål fra Støre om mange arbeidsledige som har kommet i arbeid som følge av skattekuttene regjeringen har innført, nektet Solberg å tallfeste det.

Vanskelig situasjon

Hun ville derimot si at regjeringen er enig i at det er en vanskelig situasjon på arbeidsmarkedet.

– I de områdene som nå rammes av høy ledighet, så er det krise. Det er krise for de som blir ledig.

– Det er ikke en krise totalt i Norge. Fortsatt er det sånn at i svært mange fylker går arbeidsledigheten ned.

Solberg understreket at det er snakk om tiltak på to nivåer – langsiktig omstilling og det som bidrar til økt aktivitet nå.

– Det er riktig at Norge ikke er i en krise som nasjon. Hvis vi snakker oss inn i en slik situasjon, så snakker vi oss inn i en situasjon med økt ledighet, sa hun.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus