Meny

Regjeringspartiene må svelge asylkrav fra KrF

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug må bøye seg for asylkrav fra KrF. Foto: Henrik Montgomery / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til tross for at regjeringen er i innspurten med forslag til asylinnstramminger, fikk KrF igjennom to konkrete krav i Stortinget tirsdag.

Mot Høyres og Frps stemmer vil stortingsflertallet under voteringen senere tirsdag be regjeringen vurdere å opprette uavhengige tilsyn i mottakene for enslige mindreårige asylsøkere.

– Vi har lenge vært opptatt av forholdene for disse barna og synes ikke det er rett at Utlendingsdirektoratet fører tilsyn med seg selv, sier KrFs innvandringspolitiske talsperson Geir S. Toskedal til NTB.

Les også: Lokale Ap-ere kritiske til partiets Listhaug-håndtering

Menneskehandel

KrF fikk også gjennomslag for å opprette egne team mot menneskehandel. Slike grupper skal oppdage ofre og forhindre at barn blir utsatt for menneskehandel eller rekruttert til kriminelle miljøer.

– Jeg er veldig glad for at forslaget fikk flertall. Det er fryktelige ting som pågår, sier Toskedal.

Innvandringspolitisk talsmann i KrF, Geir Sigbjørn Toskedal. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

KrF får imidlertid ikke tilstrekkelig støtte for et forslag som i praksis ville fjernet adgangen til å gi begrenset oppholdstillatelse til barn mellom 16 og 18 år.

– Hensikten med forslaget er å gi barna håp og motivasjon og fjerne usikkerheten som midlertidig opphold gir, sier Toskedal.

Les også: AUF med asylopprør i Arbeiderpartiet

Listhaug-pakke

Over påske legger innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) fram regjeringens forslag til innstramminger i asylpolitikken, etter en høringsrunde med krass kritikk fra flere hold.

Et av forslagene som er hardest angrepet, er nettopp det som tar til orde for at enslige mindreårige asylsøkere skal få sine saker behandlet på nytt når de blir 18 år. KrF og Venstre er kritiske til dette, og forventer at regjeringen dropper det i sitt endelige opplegg.

KrF foreslo for øvrig også at regjeringen skal undersøke sårbarheten hos enslige mindreårige asylsøkere ved alle mottak, men fikk heller ikke flertall for dette.

Les også: Trine Skei Grande ga Listhaug asylleksjon

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus