Meny

KrF vil ha obligatorisk foreldrekurs for flyktninger

Nestleder Dagrun Eriksen i KrF. Arkivfoto: Torstein Bøe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I utkastet til nytt partiprogram for KrF foreslås det obligatorisk foreldrekurs for nyankomne flyktninger. Målet er å fremme oppdragelse uten vold.

– Nyankomne flyktninger har mange ting de skal streve med. Kanskje vil en del av oppdragelsen i Norge bryte med noe av den kulturelle oppdragelsen man har hatt. For eksempel der hvor slag har vært en del av oppdragelsen, noe som er brudd på norsk lov, sier nestleder Dagrun Eriksen i Kristelig Folkeparti til Dagsavisen.

– Man kommer til Norge og får beskjed om at det kan man ikke gjøre, men ingen gir deg noen andre verktøy. Du sitter bare igjen med at det du hadde lært av din mor ikke kan brukes.

Les også: Norge krever færre flyktninger

Hun understreker at kurset også er et tiltak for å bedre familiesituasjonen til nyankomne flyktninger som en helhet.

KrF vil også korte ned tiden på asylmottak og ha en lovfestet maksgrense for saksbehandlingstid. Slik vil partiet tvinge forvaltningen til å bruke mer ressurser på å avgjøre sakene raskere.

– Både for dem som skal bli, og for dem som skal sendes ut er det å få en tidlig avklaring viktig, sier Eriksen. Men programkomiteen sier ikke noe om hva maksgrensen bør være.

Les også: UDI-planlegger brakker og telt til ny asylkrise

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus