Lokale Ap-ere kritiske til partiets Listhaug-håndtering

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug får kritikk for forslagene hun har lagt fram. Foran står Ap-leder Jonas Gahr Støre, og også toppene i Ap rammes av kritikken fra lokalpartiene. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug får kritikk for forslagene hun har lagt fram. Foran står Ap-leder Jonas Gahr Støre, og også toppene i Ap rammes av kritikken fra lokalpartiene. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En rekke av Arbeiderpartiets fylkeslag retter kraftig kritikk mot forslagene fra innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp). Kritikken rammer også partitoppenes håndtering av saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I helgen vedtok fylkeslagene i Oslo, Akershus, Sør-Trøndelag, Rogaland, Hordaland, Møre og Romsdal, Oppland, Buskerud og Finnmark kritikk av Listhaugs forslag til innstramming i asylpolitikken, skriver Klassekampen.

Blant dem som i tillegg kritiserer egen partiledelse, er Line Hatmosø Hoem i Aps fylkeslag i Møre og Romsdal Ap.

– Det er flere som har reagert på at vi nærmer oss retorikken regjeringen fører, som man ikke kjenner seg igjen i som sosialdemokrat. Dette er både et ønske om ny politikk og et sterkt ønske om å endre retorikk, sier hun, med partiet sentralt som adressat.

Det var i romjula at innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug la fram høringsforslaget om innstramming av asylpolitikken i Norge. Forslaget er på 150 sider og inneholder 18 forslag som foreslår 40 større og mindre endringer av lover og forskrifter. Regjeringen foreslår blant annet å begrense visumfriheten for asylsøkere. Det innebærer at asylsøkere som ikke har krav på realitetsbehandling av sin asylsøknad i Norge, kan bortvises ved grensen.

Personvernpolicy