Meny

Småseirer til Rubio og Cruz

Ted Cruz fikk to tredeler av stemmene på Republikanernes nominasjonsmøter i Wyoming. Foto: Kevin Kolczynski / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Marco Rubio vant en knepen seier i Republikanernes nominasjonsvalg i Washington DC, mens Ted Cruz sikret nesten alle delegatene i første runde i USAs minst befolkede delstat Wyoming.

Kun 19 delegater sto på spill i lørdagens valg i hovedstaden Washington, mens 12 delegater var med i potten på nominasjonsmøtene i Wyoming.

I førstnevnte ble det jevn kamp mellom Rubio og John Kasich, der Rubio trakk det lengste strået med 37,3 prosent av stemmene mot Kasichs 35,5 prosent. Dermed gikk ti delegater til Rubio og ni til Kasich, mens Donald Trump og Ted Cruz måtte klare seg uten delegater fra hovedstaden.

De endelige resultatene viser at Rubio slo Kasich med kun 50 stemmer. Trump fikk 13,8 prosent og Cruz 12,4 prosent.

I Wyoming gjorde Texas-senator Cruz derimot nesten rent bord da han fikk 66,3 prosent av stemmene på lørdagens nominasjonsmøter – og dermed ni av de tolv delegatene som sto på spill.

Rubio (19,5 prosent) og Trump (7,2 prosent) vant én delegat hver, mens én delegat er uforpliktet.

Les også: Trump gir Sanders skylden for uroligheter på valgkampmøter

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus