Meny

Rousseff kan miste nøkkelpartner

Lite går Brasils president Dilma Rousseffs vei om dagen. Foto: Ueslei Marcelino / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det største partiet i Brasils nasjonalforsamling, PMDB, sier det vil bruke de neste 30 dagene på å vurdere om det skal bryte koalisjonen med den utsatte presidenten Dilma Rousseff.

Stadig flere stemmer i partiet har tatt til orde for å bryte ut av den venstreorienterte lederens koalisjon, ettersom oppslutningen til Rousseff har sunket kraftig og hun risikerer å bli stilt for riksrett på grunn av anklager om urettmessige pengebidrag i valgkampen.

Sentrumspartiet PMDB er svært mektig, og det vil være katastrofalt for Rousseff å miste støtten fra sin viktigste koalisjonspartner.

Osmar Terra er en av PMDB-politikerne som kjemper for et brudd med Rousseff og hennes arbeiderparti PT. Han mener presidenten har mistet kontrollen over Latin-Amerikas største land.

– Regjeringen har tatt dårlige avgjørelser og synker. PMDB kan ikke synke med den, sier han.

Avgjørelsen om å vurdere å bryte med PT ble tatt under partiets landsmøte i Brasília lørdag. Medlemmer av PMDB vil de neste 30 dagene være sperret fra å godta utnevnelser til Rousseffs administrasjon for å forhindre at presidenten blander seg inn i den endelige avgjørelsen.

Les også: Brasils ekspresident pågrepet for korrupsjon

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus