Meny

Jan Bøhler avløst som leder i Oslo Ap

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter tolv år som leder av lokallaget Oslo Arbeiderparti, ble Jan Bøhler (64) takket av og erstattet Frode Jacobsen (47) under årsmøtet lørdag.

Den nye lederen i Oslo Ap er ukjent for de fleste i Oslo, men en av veteranene i partiet, skriver Aftenposten. Mens Bøhler har vært leder de siste tolv er Jacobsen gruppeleder for Arbeiderpartiet i bystyret i Oslo.

Den påtroppende lederen holdt en varm takketale for Bøhler og hans lange innsats.

– Du er klok, strategisk og varm. Kanskje også musikalsk, men jeg understreker at jeg stiller spørsmål ved det siste. I dine år har det vært lite fløystrid, medlemstallet har økt – og viktigst: Valgseieren ved kommunevalget, sa Jacobsen.

– Vi har bare endret litt på lagoppstillingen. Jeg skal spillet på en ny plass på laget og stå på fremover nå, sa Bøhler til avisen.

Årsmøtet vedtok lørdag også å avvise flere av innstrammingsforslagene fra innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp). Lokallaget signaliserte at det ønsker å gi et tydelig signal til både Listhaug og Arbeiderpartiet sentralt.

Les også: Anundsen får kritikk for sikkerhetsreklame

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus